Rogaška presenetila Olimpijo v Tivoliju

Slovenija DP 1. Dec 201723:27 > 23:29
Aleš Fevžer

Rogaška je v ponovitvi lanskega finala v košarki v Hali Tivoli po napeti končnici ugnala aktualnega prvaka, Petrol Olimpijo (70:73).

Po začetnih nihanjih, ko so domači prepričljivo dobili prvo četrtino, gostje pa drugo, se je pravi boj začel v drugem delu. Takrat sta ekipi prišli povsem skupaj (53:54), po treh četrtinah pa so domači vendarle še vodili za pet.

A nazadnje se zmajem ni izšlo, čeprav so imeli še sedem minut pred koncem osem točk prednosti. Rogaška je ta zaostanek izničila, tudi po zaslugi tokrat zelo slabega meta za tri pri domačih (na koncu le 3-24).

V odločilnih minutah in sekundah je goste Nikolič pol minute pred koncem s prostima metoma popeljal do minimalnega vodstva. Hrovat je nato zgrešil trojko, uspešnejši so bili košarkarji Rogaške in s prostima metoma Pajiča vodili za tri. Pri prostih metih so bili nato natančni tudi domači, Morgan je 12 sekund pred koncem približal domače na -1. Pri Rogaški je imel mirno roko Dragiša Drobnjak, zadnji napad pa so nato Ljubljančani ob lovu treh točk zaostanka končali s še enim poskusom za tri. A je Hrovat tri sekunde pred iztekom časa še enkrat zgrešil, Drobnjak je dobil žogo in domačim je zmanjkalo časa.

Pri Rogaški so bili strelsko razpoloženi Dragan Đuranović (17 točk), Marko Pajić (13 točk) in Mitja Nikolić (11 točk), pri Olimpiji sta dvomestno število točk dosegla le Jordan Morgan (17 točk in 10 skokov) in Gregor Hrovat (16 točk in šest asistenc).