Krka v uvodu razbila Olimpijo! V nedeljo zaključna žoga

Slovenija DP 25. Maj 201819:25 > 19:33
Twitter

Krka je na tretji finalni tekmi v Tivoliju predvsem po fantastični prvi četrtini premagala Petrol Olimpijo s 83:67 in v finalni seriji tako povedla z 2:1 in bo imela v nedeljo na voljo prvo zaključno žogo za naslov prvaka.

Po treh odigranih tekmah finalne serije je rezultat v zmagah sedaj 2:1 v korist Krke, ki za naslov sedaj potrebuje samo še eno zmago.

Olimpija je v Tivoliju katastrofalno odigrala prvo četrtino proti Krki, ki jo je izgubila s 33:13. Domači so bili nebogljeni v vseh segmentih, gostje iz Novega mesta pa so dobesedno blesteli v prvih desetih minutah. V drugi četrtini je Olimpija nekako vzpostavila ravnotežje in na odmor odšla z zaostankom 19. točk.

Tretjo četrtino so domači odprli zelo dobro in jo dobili s 23:10 ter se gostom povsem približali. Zdelo se je, da bo tekma zanimiva vse do konca, vendar je Krka v zadnji četrtini znova prestavila v višjo prestavo dobila zadnjo četrtino s 23:13 in se na koncu veselila visoke zmage s 83:67.

V Hali Tivoli je z 22 točkami zablestel Paolo Marinelli, 16. točk je dodal še Marko Jošilo. Kot edini pri Ljubljančanih pa se je izkazal Devin Oliver, ki je dosegel 12 točk.