Olimpija ubranila prvo zaključno žogo Krke

Slovenija DP 27. Maj 201822:08 > 22:20
KK Petrol Olimpija

Potem ko je Krka po zmagi v Ljubljani prišla do breaka in prve zaključne žoge, je Petrol Olimpija na četrti tekmi finalne serije vrnila udarec. Zmaji so slavili z 89:79 in poskrbeli, da bo odločitev o prvaku padla na odločilni peti tekmi, ki bo na sporedu v torek.

Osmič v zgodovini nas čaka odločilna peta tekma. Petrol Olimpija bo v torek v Ljubljani lovila sedemnajsti naslov, Krka pa osmega. Novomeščani so imeli po zmagi na tretji tekmi lepo priložnost, da serijo zaključijo pred svojimi navijači, vendar so imeli zmaji svoje načrte.

Gostje so boljše odprli srečanje in vodili tudi s šestimi točkami prednosti (8:14), toda po trojki Maja Kovačevića so na prvi odmor s prednostjo vseeno odšli domači (23:21). V drugi četrtini je Olimpija še nekoliko dodala in ob polčasu vodila z 49:40. Domači se kljub zaostanku niso predali. V tretji četrtini so igrali odlično, ves čas lovili Olimpijo in pretili, vseeno pa jim je vsakič nekaj malega zmanjkalo. Ko je Paolo Marinelli dve minuti in pol s trojko znižal na zgolj dve točki zoastanka (79:81), sta dvorano utišala Devin Oliver s prodorom in zadetim dodatnim prostim metom ter Gregor Hrovat, ki je zadel odločilno trojko za 86:79.

Pri domačih je bil ob Marinelliju (16) z 28 točkami najbolj razpoložen Marko Jošilo, pri gostih pa Jordan Morgan (24), Hrovat (17) in Jan Špan (16).


LIGA NOVA KBM, finale, četrta tekma:

KRKA : PETROL OLIMPIJA 79:89 /2:2/

// – izid v zmagah, igrajo na štiri zmage