Luka Šamanić nova okrepitev Petrol Olimpije

Slovenija DP 31. Maj 201821:20 > 21:21
KK Olimpija Ljubljana

ladi hrvaški košarkar Luka Šamanić je prva okrepitev Petrol Olimpije po koncu sezone 2017/18.

Petrol Olimpija je močnejša za velikega hrvaškega talenta Luko Šamanića, sina slovenski košarkarski javnosti dobro poznanega nekdanjega košarkarja Marka Šamanića. 18-letni in 208 cm visoki košarkar, ki igra na položajih krila ter krilnega centra, je z aktualnimi državnimi prvaki podpisal večletno pogodbo. V Ljubljano Šamanić prihaja iz Barcelone, kjer je v minuli sezoni nastopal za drugo moštvo katalonskega giganta.

V drugem rangu španskega državnega prvenstva, je novi zmaj, ki ga strokovnjaki uvrščajo med največje talente svetovne košarke med vrstniki, v minuli sezoni odigral 22 tekem in v povprečju beležil 5,1 točke in 2 skoka na srečanje.

Luka Šamanić je v minulih letih nastopal tudi za mlajše kategorije hrvaške reprezentance. Leta 2016 je nastopil na evropskem prvenstvu do 16 let v poljskem Radomu in v povprečju dosegal 17,7 točk, 10,4 skoka ter 2,7 podaje na srečanje s čimer si je prislužil mesto v idealni peterki prvenstva, s svojim moštvom pa zaigral v polfinalu. Znova pa se je zelo izkazal lani, ko je na evropskem prvenstvu do 18 let v Talinu hrvaško izbrano vrsto vodil do prvega mesta in bil izbran za najkoristnejšega košarkarja prvenstva, povprečno pa je beležil 13,3 točke in 7,3 skoka na tekmo.