Krka dobila še drugi ligaški derbi proti Olimpiji

Slovenija DP 20. Dec 201821:54 > 22:03
Petrol Olimpija

V Tivoliju so se v četrtek še drugič v petih dneh pomerili košarkarji Petrol Olimpije in Krke. Ljubljančani so bili boljši v nedeljo v Ligi ABA, derbi 10. kroga Lige Nova KBM pa je z 92:76 dobila Krka.

Olimpija, ki se je v četrtek okrepila z Domnom Lorbkom, je pred obračunom izgubila Blaža Mesička, ki se je dogovoril za sporazumno prekinitev pogodbe.

Ljubljančani so tekmo začeli bolje in povedli, a je Krka s serijo 8:0 hitro prevzela pobudo. V prvi četrtini je bil pri Krki razigran predvsem Miha Škedelj, ki je v tem delu dosegel kar 11 točk. Gostje so povedli tudi s +8, prvo četrtino pa na koncu dobili z 22:18.

V drugi četrtini so zmaji še držali korak s tekmecem in enkrat tudi povedli, nato pa so Novomeščani po minuti odmora Simona Petrova zaigrali bolje in na odmor odšli z najvišjo prednostjo do tedaj (36:46).

Gostitelji so se v tretji četrtini tri minute pred koncem uspeli povsem približati (53:54), Krka pa je spet hitro našla odgovor. Zaključek je pripadel gostom, ki so sedem minut pred koncem tekme povedli tudi s +18.

Pri Olimpiji je bil z 22 točkami prvi strelec Badžim, pri Krki pa jih je 16 vpisal Cinac.