Sixt Primorsko okrepil eksplozivni Henry

KK Sixt Primorska

Pri Sixt Primorski so se odločili, da pred preostankom sezone okrepijo svoje vrste. Novinec v tigrovem brlogu je 30-letni ameriški organizator igre Corin Henry (180 cm, 1988), ki je s klubom sklenil sodelovanje do konca sezone.

Corin Henry velja za izjemno hitrega in eksplozivnega košarkarja, ki je obenem tudi dober strelec. Na dosedanji športni poti je dodobra prepotoval svet, saj je zaigral že na treh kontinentih. Po koncu študija je leta 2011 profesionalno kariero začel na Danskem, za tem pa v Evropi nastopal še v Bolgariji, na Švedskem, v Turčiji in Franciji. V Oceaniji je igral tako v Avstraliji kot na Novi Zelandiji, pred prihodom v Slovenijo pa se je preizkušal še v Južni Ameriki, natančneje v Urugvaju.

Za urugvajsko prvoligaško ekipo Defensor, ki trenutno zaseda tretje mesto na lestvici, je odigral 13 tekem (izkupiček 9-4) in v slabih 28 minutah povprečno dosegal po 12,8 točke, 4,2 podaje, 3,5 skoka in nekaj več kot eno pridobljeno žogo. V minuli sezoni je uspešno nastopal v Turčiji, kjer je branil barve ekipe Düzce Belediye. Na 31 tekmah je v dobrih 33 minutah dosegal po 18,1 točke, 6,8 podaje, 3,4 skoka in 1,6 pridobljene žoge.

V sezoni 2015/16 je novinec med tigri v dresu Jamtlanda postal najboljši strelec švedske lige (32 tekem, 20,6 točke). Leta 2013 je zaigral na avstralskem, leto poprej pa na danskem All-Starsu.

“Iskali smo dodano vrednost za našo ekipo, za katero smo v klubu ocenili, da je potrebna. Kar nekaj časa smo pregledovali tržišče košarkarjev in na koncu prišli do Corina Henrya. Njegove osebnostne in igralske kakovosti so zadovoljile naša pričakovanja. Prepričani smo, da nam bo pomagal do zastavljenih ciljev,” je ob prihodu novega igralca dejal trener Primorske Jurica Golemac, medtem ko je Henry ob prihodu na slovensko Obalo dodal: “Za prestop k Sixt Primorski me je prepričalo dejstvo, da ekipa iz Kopra vsako leto dviguje svoje ambicije in cilje. Moštvo si želi zmagovati, obenem pa jo odlikuje profesionalnost na vsakem koraku. To je največ, česar si lahko želim. Od prvega trenutka, ko sem stopil z letala, imam odličen občutek, saj je v klubu vse organizirano, kot se spodobi. Izredno se že veselim preostanka sezone z ekipo tigrov, za katero bom delal tisto, kar bo potrebno, da bo ta še naprej čim bolj uspešna.”