Kapetan Begić zapušča Petrol Olimpijo

Slovenija DP 29. Mar 201920:03 > 20:09
Petrol Olimpija

Center Mirza Begić po sporazumni prekinitvi pogodbe zapušča Petrol Olimpijo, za katero je igral od januarja 2018 naprej. V tej sezoni je bil tudi kapetan moštva, ki je razoračalo s slabimi rezultati.

Begić, ki je za Olimpijo igral v petih različnih poglavjih, se je v prestolnico vrnil januarja lani. Z Olimpijo je osvojil naslov državnega prvaka, tega pa Ljubljančani v tej sezoni niso znali nadgraditi. V letošnji sezoni je zaigral na 36 tekmah in bil med vidnejšimi na parketu.

V Ljubljano sem se vedno vračal z veseljem, dres Petrola Olimpije pa na vsaki tekmi nosil s ponosom. Žal mi je, da nam v tej sezoni ni uspelo doseči ciljev, zastavljenih pred začetkom sezone. Petrolu Olimpiji želim vso srečo v preostanku sezone, vsem navijačem pa se zahvaljujem za podporo v tej in prejšnji sezoni, ko nam je še drugič zapored uspelo zadržati naslov državnega prvaka v Ljubljani,” po slovesu razlaga Begić.

Trener Olimpije Jure Zdovc je po velikem razočaranju in izpadu iz Lige ABA že začel razmišljati o naslednji sezoni. V tej se Olimpija sicer še bori za naslov v državnem prvenstvu, kjer pa je glavni favorit Sixt Primorska. Prav Primorska je zmaje zanesljivo premagal tudi v Pokalu Spar.