SIXT Primorska doma do zanesljive zmage proti Krki

Slovenija DP 10. Maj 201921:56 > 22:01
KZS

Z obračunom med Sixt Primorsko in Krko se je danes začel odločilni del končnice državnega prvenstva. Na prvi tekmi polfinalne serije so Koprčani izkoristili prednost domačega igrišča in v zmagah povedli z 1:0. Krko so v domači dvorani premagali s 85:74.

Z obračunom med Sixt Primorsko in Krko se je danes začel odločilni del končnice državnega prvenstva. Takšen polfinalni par je bil že v lanski sezoni, takrat so po tretji tekmi do zmage prišli krkaši. A razmerja moči so letos povsem drugačna.

V prvem polčasu in še v dobršnem delu drugega sta bili ekipi enakovredni. Izid je bil izenačen, vsaka od ekip pa je prišla le do nekaj točk naskoka. Po 17:17 v prvi četrtini in znižanju Krke na 26:27 pa je sledilo koprskih pet minut. Gostje so povsem zastali, Koprčani pa so zadeli vse: v le nekaj minutah se je razlika povišala na 45:31 in Sixt primorska je po polovici tekme postavila odlične temelje za prvo polfinalno zmago.

Ko so prednost višali vso tretjo četrtino in je bilo ob zadnjem odmoru na semaforju 76:51, je le malokdo še verjel v preobrat. Predali pa se niso gostje, ki so izkoristili tudi zgodnji počitek nekaterih domačih nosilcev igre. V zadnjem delu so stopili na plin in prednost pridno topili. Pri izidu 80:72 tri minute pred koncem (do takrat so krkaši naredili delni izid 23:4) so se domači le zbrali in preprečili popoln preobrat; čeprav zadnjih minut niso odigrali vrhunsko, so znali zadržati slabo polovico najvišje premosti na tekmi, ki je znašala že 27 točk.

Pri Koprčanih sta bila s po 15 točkami najbolj razpoložena Tadej Ferme in Ivan Marinković, Pri Krki se je izkazal Dominik Mavra z 18 točkami.

SIXT PRIMORSKA 85:74 KRKA *[1:0]
Ferme in Marinković, Jagodić Kurida 14 (8 skokov); Mavra 18 (6 skokov), Škedelj 14 (5 skokov)