Helios v Novem mestu še poglobil krizo Krke

Slovenija DP 4. Nov 201921:07 > 21:19
helios Suns/Gasper Papez

V uvodni tekmi 6. kroga je Helios v Novem mestu v derbiju kroga s 73:66 premagal ekipo Krke in še dodatno poglobil krizo Novomeščanov.

Današnji dvoboj so zaznamovali izenačena prva polovica, precejšnja nihanja obeh ekip in boljši konec gostov. Po izenačeni uvodni četrtini so prvi do izdatnejše prednosti prišli krkaši, ko so ob koncu druge četrtine z delnim izidom 11:3 prišli do vodstva ob polčasu (42:34).

A na zelo podoben način so nato košarkarji Helios Suns vrnili v nadaljevanju. Tretjo četrtino so dobili tako, da so ob koncu z delnim izidom 11:3 prišli do vodstva 54:48. Še enega preobrata pa nato ni bilo, v zadnjem delu so gostje znali zadržati prednost. V zadnji minuti je sicer Krki uspelo priti do manjše razlike, a zmage Domžalčanov niso mogli ogroziti.

Krko sta strelsko vodila Luka Lapornik in Paolo Marinelli z 20 in 13 točkami, gostje so imeli več razpoloženih igralcev, štirje so presegli mejo desetih točk, najboljši pa je bil z 21, Blaž Mahkovic.

Krka je danes doživela že četrti zaporedni poraz v vseh tekmovanjih. Kriza farmacevtov se nadaljuje, saj so prejšnji teden izgubili v Polzeli s kar 27 točkami razlike. V ligi ABA pa z 20 proti Budučnosti in 18 proti Primorski.