Zdovc ali Golemac namesto Rimca na klop Olimpije?

Slovenija DP 27. Jan 202010:41 > 10:42
KK Cedevita Olimpija

Cedevita Olimpija je v nedeljo v 17. krogu Lige ABA proti Primorski še četrtič zapored ostala praznih rok. Čeprav je športni direktor Sani Bečirović zavrnil možnost zamenjave Slavena Rimca, je njegova nadaljna usoda na klopi zmajev močno vprašljiva, piše Sportando.

Prvi kadrovnik pri Cedeviti Olimpiji je napovedal okrepitev na položaju organizatorja igre, kjer v prvi vrsti iščejo kreativca, ki bi znal povezati niti ljubljanske igre. A še pred okrepitvijo igralskega kadra, bi lahko prišlo do spremembe na klopi. Sportando piše, da bo Slaven Rimac kmalu samo še nekdanji trener Olimpije. Glavna kandidata za njegovega naslednika sta Jure Zdovc in Jurica Golemac.

Zdovc je še vedno na plačilnem seznamu kluba, potem ko je po združitvi klubov iz Ljubljane in Zagreba trenersko delo prevzel Rimac, Golemac pa velja za enega najbolj nadarjenih trenerjev na Balkanu. Hrvaški košarkar s slovenskim potnim listom je vse do velikih finančnih težav odlično vodil ravno Koper Primorsko, ki je v nedeljo navkljub vsem težavam po Igokei, Mornarju in Partizanu kot četrta zapored premagala Olimpijo.

Včerajšnjo tekmo si je iz tribun ogledal tudi Sašo Filipovski, ki ni omenjen med kandidati za klop Olimpije, ob tem pa je v nedavnem intervjuju za Sportklub tudi razkril, da do konca letošnje sezone najverjetneje ne bo prevzel nobenega kluba.