KZS: Košarkarska sezona 2019/2020 je zaključena

Slovenija DP 20. Mar 202016:13 > 16:31
Christian Petersen, Getty Images Sport

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) se je zaradi negotovih razmer ob izbruhu novega koronavirusa odločila za sprejetje sklepa, po katerem se vsa tekmovanja pod njenim okriljem s petkom, 20. marca, končajo.

V Ligi Nova KBM, prvi slovenski košarkarski ligi, končni vrstni red ni določen, zato se ne določita prvak lige in ekipa, ki izpade iz tekmovanja.

S predstavniki združenj košarkarskih klubov smo v zadnjih dneh opravili več pogovorov in prišli do skupnega sklepa, da tekmovanja v sezoni 2019/2020 končamo. V tako negotovem položaju druge možnosti nismo videli in tudi klubi so bili pri tem enotni in enakega mnenja,” je odločitev KZS pojasnil njen predsednik Matej Erjavec.

V 2. SKL se vrstni red določi 20 odigranih krogih, kar pomeni, da v Ligo Nova KBM napreduje KK ECE Triglav, v tretjo ligo pa izpadeta ekipi KK Parklji – izstop iz tekmovanja in enajstouvrščena ekipa KK Ljubljana.

V 1. SKL za ženske se glede na število odigranih krogov določi, da je prvak tekmovanja trenutno vodilna ekipa lige ŽKK Cinkarna Celje (tudi zmagovalec prvega dela prvenstva).

V sezoni 2020/2021 bodo v članski kategoriji sodelovale ekipe, ki bodo izpolnjevale pogoje za nastop v posameznem rangu tekmovanja. V skladu s sklepom izvršnega odbora KZS so ekipe pridobile pravico nastopanja iz naslova tekmovalne uspešnosti, imele bodo podeljeno licenco Komisije za licenciranje in bodo posredovale prijavo v skladu z razpisom tekmovanja.