Barič in Kosi iz Primorske v Krko

Slovenija DP 16. Jun 202013:39 > 13:46
Koper Primorska/Žiga Mikeli

Nejc Barič, ki je v drugem delu sezone 2019/2020 blestel v dresu Kopra Primorske, bo kariero nadaljeval pri Krki, h kateri se seli tudi krilni center Jan Kosi.

Kot poroča RTV Slovenija prestopa 23-letnih košarkarjev še nista znana, to pa bi se naj hitro spremenilo. Barič se je v članski košarki uveljavil v dresu Zlatoroga in lani poleti prišel v Koper. Trboveljčan je po številnih odhodih med sezono iz rok Žana Marka Šiška prevzel organizacijo igre Primorske in se v vlogi prvega organizatorja igre zelo izkazal. Bil je ključen mož pri ubranitvi pokala.

Kosi je na Obali igral od leta 2016 naprej, v dresu Primorske pa ni dobival veliko priložnosti. Kljub temu je bil v tem obdobju ves čas slovenski reprezentant. Igral je v kvalifikacijah za svetovno in evropsko prvenstvo, med pripravami za EuroBasket 2017 pa je prišel med 14 kandidatov za nastop v Helsinkih in Carigradu, a ga je na koncu tedanji selektor Igor Kokoškov prečrtal kot predzadnjega.

Pri Krki naj bi bilo kmalu več znanega tudi glede tujih okrepitev. Iz Baskonie naj bi kot posojeni igralec prišel 20-letni center Jurij Macura.