Slovenke ugnale Hrvaško za preboj v polfinale EP

Košarka 5. Avg 202215:44 > 21:40 0 komentarjev
Foto: FIBA

Slovenke so se z zmago nad reprezentanco Hrvaške prebile v polfinale evropskega prvenstva do 18 let (59:56). Čeprav je po prvi četrtini kazalo na precej bolj zanesljivo zmago, je bil obračun napet vse do konca. Najboljša strelka obračuna je bila Ajsa Sivka, ki je v statistiko zabeležila 14 točk in 9 skokov. Dekleta v polfinalu čaka reprezentanca Slovaške.

Slovenke so že v skupinskem delu nanizale same zmage. V prvih treh obračunih prvenstva so ugnale reprezentance Estonije, Bolgarije in Ukrajine.

In če večjega odpora tekmice v skupinskem delu niso ponudile, je bilo proti hrvaški izbrani vrsti nekoliko drugače. Sicer je prva četrtina zanesljivo pripadla slovenskih dekletom (25:11), ki so vodile že za 14 točk, vendar so se v nadaljevanju srečanja hrvaške košarkarice vrnile v igro. Ob polčasu je bila tako razlika le šest točk.

V drugem polčasu so Slovenke sprva še naprej ohranile prednost, v zadnji četrtini pa so Hrvatice celo povedle. Dobri dve minuti pred koncem srečanja je Alina Zitek slovensko izbrano vrsto popeljala v vodstvo, ki ga do konca srečanja niso več izpustile.

Evropsko prvenstvo za dekleta do 18 let, divizija B

Četrtfinale, petek, 5. avgust:

Slovenija – Hrvaška 59:56 (25:11, 12:20, 14:10, 8:15)