Srbski zvezdnik želel obračunati s slovenskim sodnikom

Evroliga 26. Nov 20229:133 komentarji
Foto: Euroleague Basketball (izrezek zaslona)

Na tekmi 10. kroga Evrolige v Bologni med Virtusom in Anadolu Efesom je tesen obračun zasenčil incident v zadnji četrtini. Zaradi nedosojene osebne napake je živce izgubil Miloš Teodosić in želel celo obračunati s slovenskim delivcem pravice Davorjem Javorjem.

Vse se je zakuhalo 4:25 pred koncem zadnjega dela. Pri žogi je bil Miloš Teodosić in ob tesni obrambi Amathma Bayeja skoraj izgubil posest. Ker se sodniška trojka ni oglasila, se je na tleh ovil okoli noge nasprotnika in tako napravil osebno napako v napadu.

Sodniška trojka Damir Javor, Emilio Perez in Seffi Shemmesh je odšla do zapisnikarske mize, da bi si pogledala posnetek, če je šlo nemara za nešportno osebno napako srbskega zvezdnika, ko je Teodosić pristopil do njih in jim povedal nekaj krepkih. Zdelo se je, da se je situacija že umirila, ko je Javor Teodosiću dosodil še tehnično napako in ga tako povsem vrgel iz tira. Hujši incident so preprečili njegovi soigralci, srbski veteran pa je predčasno odšel pod prho.

Celoten incident na tekmi Virtus – Efes:

Dvoboj so naposled s 85:80 dobili gostje, ki so jim pri tem precej pomagali tudi trije prosti meti, ki jim jih je z jezo nad sodniki podaril prav Teodosić.

Komentari

Vaš komentar