Steve Clifford znova na klopi Charlotte Hornets

Košarka 25. Jun 202212:28
Foto: Guliverimage

Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Charlotte Hornets, ki je v lasti košarkarske legende Michaela Jordana, je sporočilo, da bo 60-letni Steve Clifford znova njihov glavni trener. Na klopi bo zamenjal zdaj že bivšega Jamesa Borrega, ki je službo izgubil aprila.

Clifford je že med 2013 in 2018 pet sezon vodil ekipo iz ameriške zvezne države Severna Karolina. S Charlotte se mu je dvakrat uspelo uvrstiti v končnico.

Najuspešnejši je bil v sezoni 2015/16, ko so sršeni redni del končali z 48 zmagami in 34 porazi, v prvem krogu končnice pa so po sedmih tekmah izgubili proti Miami Heat.

Odpuščen je bil po koncu sezone 2017/18, kmalu pa je našel službo pri Orlando Magic. Tam je bil trener tri sezone, nazadnje pa je bil svetovalec pri Brooklyn Nets.

Atkinson ponudbe ni sprejel

Charlotte je mesto trenerja sprva ponudil Kennyu Atkinsonu, ki je kot pomočnik trenerja z Golden State Warriors letos postal prvak lige NBA, a je ta pozneje ekipi sporočil, da zaradi družinskih razlogov mesta ne bo sprejel.

Sršeni so redni del letošnje sezone sklenili na desetem mestu vzhodne konference z 43 zmagami in 39 porazi ter se uvrstili v kvalifikacije za končnico. Tam so izgubili proti Atlanta Hawks.

Komentari

Vaš komentar