Trener Bayerna blestel na konferenci: Ajde, spij malo rakije

Evroliga 29. Okt 202217:05
Foto: Euroleague

Za košarkarji v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, evroligi, je pet odigranih krogov nove sezone. Povsem na dnu lestvice je münchenski Bayern, ki še ni okusil slasti zmage. Po sinočnjem porazu proti Crveni zvezdi je razloge za to iskal trener Bavarcev Andrea Trinchieri.

Beograjčani so na domačem parketu sinoči dobili derbi dna lestvice (78:72) in se veselili prve zmage v sezoni, s čimer so na lestvici skočili na 16. mesto. Povsem na dnu pa je zdaj Bayern z izkupičkom 0:5.

Italijanski trener Bavarcev Andrea Trinchieri, ki je v svoji karieri dve leti vodil tudi velikega rivala Zvezde Partizan, na novinarski konferenci ni bil preveč dobre volje.

Na vprašanja je odgovarjal v hrvaščini, jeziku, ki mu ni tuj zaradi mame Hrvatice. Ob opazki novinarke, da je bil Bayern v zaključku lanske sezone evrolige blizu presenečenja (proti Barceloni je v četrtfinalu izgubil z 2:3 v zmagah), letos pa je povsem na dnu lestvice, je Trinchieri dejal: “Iskreno, ne vem, kaj želite, da vam rečem. Tega se ne spomnim, to je prazgodovina, Jurassic park.”

Bayern, katerega član je tudi Žan Mark Šiško, a ga zaradi poškodbe včeraj ni bilo v kadru, je na prvih petih tekmah nove sezone v evroligi zbral prav toliko porazov. Foto: Euroleague

In nadaljeval: “Nova ekipa, nova sezona, nova kemija. Ne bi bil dober v trenerskem poslu, če bi na stvari gledal tako, kot vi želite. Če igraš v četrtfinalu končnice, je za tem osem mesecev trdega dela. Zdaj pa smo na začetku sezone. Dva igralca sta z nami igrala prvič, po le enem treningu. Na vaše vprašanje ne morem odgovoriti ničesar smiselnega, saj ni nobene skupne točke med lansko in letošnjo ekipo.”

A tu se zgodba ni končala. Ista novinarska kolegica je Italijana vprašala, če se zaradi slabega vstopa v sezono boji za svojo službo. Trinchieri pa se je razgrel in ji odvrnil: “Danes si pa v formi, a? Zagotovo ni najbolje, a gremo naprej. V 36 urah imamo novo tekmo, na kar se bomo pripravili. Žalgiris je lani igral v končnico, pa je v sezono vstopil z izkupičkom ene zmage na desetih tekmah. Kar me sprašuješ, je izven mojega nadzora. Čisti balkanski način. Ajde, popij zvečer še zame eno rakijo ali pa kozarec vina, za katerega veš, da je dobro.”

Komentari

Vaš komentar