Triglavanke pred televizijskim avditorijem premagale Ježico

Košarka 6. Jan 202121:24 > 21:25
ŽKK Triglav/Facebook
ŽKK Triglav/Facebook

V derbiju prvega kola drugega dela 1.SKL za ženske, so igralke Ježice doma gostile ekipo Triglava in v tekmi, katere direkten prenos si je bilo moč ogledati na televiziji Sportklub, so se na koncu veselile gostje. Triglavanke so slavile z 58:41.

To je bil prvi domači poraz Ježice v aktualni sezoni 1.SKL za ženske. Na pomembnost derbija je kazalo dejstvo, da je bilo v prvem polčasu doseženo majhno število košev, tekmo pa so bolje odprle gostujoče igralke.

Ježičanke so jih celoten prvi polčas lovile in na glavni odmor so Triglavanke šle le s točko prednosti (22:23). V drugem polčasu sta bili ekipi rezultatsko približno poravnani prvih pet minut, nato pa so gostje z delnim izidom 15:2, med 25. in 30. minuto tekme naredile odločilen korak k zmagi. Po tem se Ježičanke v zadnji četrtini tekme niso več zmogle pobrati in zmaga je odšla zasluženo v Kranj.

Obe ekipi sta imeli slab izkoristek meta iz igre (Ježica 23 odstotno, Triglav 30 odstotno), najbolj pa bode v oči ogromna razlika v skokih, saj so jih Gorenjke imele kar 30 več (63:33). Kar tri gostujoče igralke so dosegle dvomestno število skokov (Burgar 12, Kramžar 16, Vrečar celo 20).

Pri domači ekipi je bila edina dvomestna pri številu doseženih točk Nina Jesenšek, ki jih je dosegla 13, pri gostjah pa bila najboljša strelka Gala Kramar, ki je dosegla 12 točk, Ajda Burgar pa ji je sledila z enajstimi.

V drugem kolu bodo Ježičanke 9. januarja gostovale v Celju, Triglav pa bo isti dan v Kranju odigral še eno tekmo z ekipo iz Ljubljane, tokrat z Akson Ilirijo.

Komentari

Vaš komentar