Uradno: Dejan Bodiroga novi predsednik Evrolige

Evroliga 14. Sep 202212:37 0 komentarjev
Foto: Euroleague

Legenda srbske in jugoslovanske košarke Dejan Bodiroga je tudi uradno postal predsednik Evrolige. Zamenjal je Jordija Bertomeuja, ki se je po sezoni 2021/22 po več kot 20 letih delovanja poslovil s tega položaja.

Bodiroga ne bo le predsednik, imel bo tudi vlogo direktorja, njegova desna roka pa bo kot izvršni direktor Marshall Glickman, je svoje kadrovske spremembe sporočilo najmočnejše evropsko klubsko tekmovanje.

“Vstopamo v novo obdobje Evrolige,” je dejal 49-letni Dejan Bodiroga. “V zadnjih 20 letih se je vrhunsko evropsko košarkarsko tekmovanje uveljavilo kot elektrarna svetovnega športa. Rad bi se zahvalil Jordiju Bertomeuju in njegovi ekipi za njihovo vizijo in trdo delo, sam pa se že veselim nadaljnje gradnje in širjenja vpliva Evrolige in Eurocupa.”

Legenda košarkar je v svoji bogati karieri kar trikrat osvojil Evroligo. Dvakrat s Panathinaikosom in enkrat z Barcelono. Dvakrat je prejel tudi naziv MVP zaključnega turnirja Evrolige.

Z Jugoslavijo je dvakrat osvojil svetovno prvenstvo, trikrat je bil evropski prvak, v svoji zbirki pa ima tudi olimpijsko odličje iz leta 1996. V finalu so morali s soigralci priznati premoč le Američanom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!