V bran Brooklynovemu uporniku množica protestnikov

Košarka 25. Okt 202112:53 > 12:55 1 komentar
Protestniki podpirajo Kyrija Irvinga in se ne strinjajo z obveznim cepljenjem. Foto: AP Photo/John Minchillo

Sezona NBA je že v polnem pogonu, a Kyrie Irving še vedno ni stopil na parket. V New Yourku je namreč pogoj vstopa v dvorano cepljenost.

Košarkarji Brooklyn Nets so danes ponoči po našem času doma gostili ekipo Charlotte Hornets. Doživeli so svoj drugi poraz v sezoni. Še bolj pestro kot na parketu je bilo pred dvorano Barclays Center, kjer se je zbrala množica podpornikov Kyrija Irvinga. 

Irving zavrača cepivo proti covidu-19, ki je obvezno za igranje v nekaterih mestih, tudi v New Yorku. Protestniki podpirajo 29-letnika, pred tekmo s Charlottom pa so želeli vdreti v Barclays Center.

Na prvih treh tekmah sezone je Brooklyn slavil zgolj na eni. Premagali so Philadelphio, izgubili pa proti Milwaukeeju in Charlottu. Vse to brez Kyrija Irvinga, za katerega je letošnja sezone že tretja v New Yorku. Tudi v prvih dveh se ni naigral. V sezoni 2019/20 je odigral zoglj 20 tekem, lani precej več, 56.

Irving bi moral sestavljati veliko trojico mrežic skupaj s Kevinom Durantom in Jamesom Hardnom. O Kyriju je po tekmi spregovoril Durant. “Seveda želimo Kyrija z nami na parketu. Velik del naših načrtov je. Ampak to se trenutno ne bo zgodilo. Moramo vseeno stopiti skupaj. Ne smemo pričakovati, da nas bo Kyrie reševal v težkih trenutkih.” Durant ostaja pozitiven: “Vsi smo samozavestni, igramo skupaj, tako v obrambi kot tudi v napadu.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje