V grški reprezentanci kvartet bratov Antetokounmpo

Košarka 27. Jul 20229:28 > 9:30 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Noah K. Murray via Guliverimage

Na širšem seznamu grške reprezentance za EuroBasket 2022 prevladuje en priimek. Prvi zvezdnik Giannis Antetokounmpo bo imel namreč ob sebi kar tri brate.

Kar 23 košarkarjev je na širši seznam kandidatov za EuroBasket uvrstil grški selektor Dimitrios Itoudis. Med izbranci so tudi Nick Calathes, Kostas Papanikolaou in Kostas Sloukas. Še več optimizma pa grškim navijačem vliva odločnost prvega zvezdnika. Eden najboljših svetovnih košarkarjev zadnjih let Giannis Antetokounmpo se je namreč vrnil v izbrano vrsto. Tam ga čaka tudi zanimivo družinsko srečanje. V kadru so namreč tudi njegovi trije bratje.

30-letni Thanasis Antetokounmpo, ki igra na krilnem položaju, je sicer tudi bratov klubski soigralec, a ima v Milwaukeeju zelo obrobno vlogo. Nekaj izkušenj iz lige NBA (Dallas, LA Lakers) ima tudi 24-letni Kostas Antetokounmpo, ki se je lani vrnil v Evropo in je član Asvela. Najmanj popisan list je 20-letni krilni center Alex Antetokounmpo, ki na svojo priložnost čaka v ameriških razvojnih ekipah, trenutno v Wisconsin Herd.

Grki so sicer na evropskih prvenstvih osvojila že pet kolajn, od tega tudi dve zlati (1987 in 2005). Zadnje so se veselili na EuroBasketu 2009 na Poljskem, ko so v tekmi za tretje mesto premagali prav Slovenijo. Napad na novo odličje, prvo v eri Antetokounmpoa, bodo tokrat začeli v Milanu. V skupini C bodo grški tekmeci Italija, Ukrajina, Hrvaška, Estonija in Velika Britanija.

Širski seznam grške reprezentance

Dimitris Agravanis, Alex Antetokounmpo, Giannis Antetokounmpo, Kostas Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo, Lefteris Bochoridis, Nick Calathes, Nikos Choukgaz, Tyler Dorsey, Kostis Gontikas, Panagiotis Kalaitzakis, Leonidas Kaselakis, Ioannis Kouzeloglou, Giannoulis Larentzakis, Michailis Lountzis, Lefteris Mantzoukas, Dimitris Moraitis, Omer Netzip Oglou, Georgios Papagiannis, Kostas Papanikolaou, Ioannis Papapetrou, Kostas Sloukas in Georgios Tanoulis.