V Novo mesto prihaja hrvaška okrepitev

Košarka 17. Avg 202118:42
Marko Arapović. Foto: Liga ABA

Iz košarkarskega kluba Krka so sporočili, da so pred novo sezono svoje vrste okrepili s 25-letnim Hrvatom Markom Arapovićem. Zadnji dve leti je nosil dres turškega Galatasaraya.

207 centimetrov visoki krilni center je kariero začel pri zagrebškem Kaptolu, nato pa se je preselil k mestnemu tekmecu Ciboni. Po enem letu se je preizkusil še pri tretjem klubu iz hrvaške prestolnice, zagrebški Cedeviti, s katero je dve sezoni nastopal tudi v evroligi.

Leta 2018 se je preselil v Turčijo h Galatasarayu, zdaj pa bo igral v Novem mestu, kjer je pred dvajsetimi leti nastopal tudi njegov oče Franjo Arapović. Sin Marko je bil v svoji ne preveč dolgi karieri že petkrat hrvaški državni in pokalni prvak, leta 2014 je s Cibono slavil tudi v ligi ABA.

S Cibono, Cedevito in Galatasarayem je nastopal tudi v pokalu EuroCup, zato prihaja na Dolenjsko kot velika okrepitev s številnimi evropskimi izkušnjami. Po besedah direktorja Krke Jureta Balažiča bo Arapović s svojimi izkušnjami in znanjem postal izjemno pomemben člen novomeškega kluba.

“Zelo sem srečen, ker sem podpisal za Krko. Komaj čakam začetek sezone. Pogovarjal sem se s trenerjem Daliborjem Damjanovićem. Pripravljen sem na vse, kar zahteva od mene in ekipe. Želim si, da bomo imeli uspešno in zdravo sezono. Vesel pa sem, ker bom zaigral za klub, za katerega sem navijal kot otrok, ko je tu igral moj oče,” se prihoda v Novo mesto veseli Arapović.

Komentari

Vaš komentar