Na Sportklubu: vrnitev zvezdniške naveze Dončić-Dragić

Košarka 25. Jun 20227:00 2 komentarja
Luka Dončić in Goran Dragič. Foto: Aleš Fevžer

Slovensko izbrano vrsto na današnji praznik, ob dnevu državnosti, čaka edina pripravljalna tekma pred nadaljevanjem kvalifikacij za SP 2023. V Trstu se bo ob 20.30 pomerila z Italijo, obračun pa si boste lahko v neposrednem prenosu pogledali ekskluzivno na Sportklubu.

Allianz Dome Arena bo drevi nabito polna. Vstopnice so šle za med, v petek je bilo na voljo le še nekaj posameznih lističev. Če že sam sosedski dvoboj ni bil dovolj mamljiv, je zagotovo za dodatni dvig zanimanja poskrbel Goran Dragić, ki je po petih letih za tokratno akcijo prekinil svoj reprezentančni pokoj.

Za piko na i pa se je v četrtek predčasno svojim soigralcem priključil še Luka Dončić. Oba bosta zvečer tudi v kadru selektorja Aleksandra Sekulića, ki pogreša le še Žan Mark Šiška.

“Ob vsakem zboru govorimo o ‘instant’ kvalifikacijah. Zato je pomemben vsak trening. Vsaka tekma. Moramo jo maksimalno izkoristiti,” pred dvobojem pravi Sekulić.

Zoran Dragić pa je vesel, da bo znova združil moči s svojim bratom. Spomnimo, leta 2017 zaradi poškodbe “Zoki” ni bil del slovenske reprezentance, ki si je pokorila Evropo. “Ob zadnjem zboru smo si privoščili dva spodrsljaja. Zdaj moramo to popraviti. Prvič bom zaigral z Goranom in Luko hkrati, kar bo nova izkušnja. Vesel sem, da sem del te reprezentance. Užival bom v vsakem trenutku.”

Zoran Dragić, foto: Guliverimage.

Slovenska in italijanska izbrana vrsta se v Trstu pripravljata že vse od ponedeljka. V bogati medsebojni zgodovini sta odigrali 19 tekem, na trinajstih pa so zmago slavili Slovenci. Italijani so #mojtim nazadnje ugnali na svetovnem prvenstvu leta 2006, zadnjih pet dvobojev pa je pripadlo slovenski reprezentanci. Moštvi se nista pomerili vse od 23. avgusta 2015, ko ste se srečali v Kopru.

Slovenijo nato 30. junija čaka spektakel v razprodanih Stožicah, ko se bo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023 pomerila s Hrvaško. Tri dni pozneje sledi še gostovanje na Švedskem. Tudi ti dva tekmi si boste lahko ogledali ekskluzivno na Sportklubu. V vlogi strokovnega komentatorja bo Marko Maravič.

Slovenija SK