V ZDA košarka nogometu z naskokom gleda v hrbet

Ameriški nogomet 29. Dec 20229:11 0 komentarjev
LeBron James na ogledu Super Bowla; Foto: Guliverimage

Ameriški mediji so razkrili podatke o gledanosti športnih prireditev med božičnimi dnevi. Tamkajšnje javnosti številke niti malo niso presenetile, ljubitelji športa v Evropi pa bodo zagotovo vsaj malce začudeni.

Še enkrat več se je izkazalo, da ameriški nogomet nima konkurence.

Šport številka 1 čez lužo je na božični dan ponudil tri tekme, NBA liga je ljubitelje košarke obdarila s petimi dvoboji. Vsa tri srečanja lige NFL so bila zelo dobro gledan dogodek, največje zanimanje je požel duel med Packers in Dolphins, ki si ga je ogledalo skoraj 26 milijonov oseb, Toma Bradyja in tekmo njegove Tampe proti Arizoni je pospremilo nekaj več kot 17 milijonov športnih duš.

Vmes pa se je po gledanosti vrinila (nepomembna) tekma Broncos – Rams, pri kateri nobena od ekip ni imela več možnosti za preboj v končnico.

Liga NBA je ponudila pet tekem, ki so bile vsaka po svoje intrigantna, toda gledanost je – v primerjavi z dvoboji ameriškega nogometa – vredna mišjega iztrebka.

Najmanjše zanimanje za Jokića in Čančarja

Prednjači spektakel med ekipama vzhodne konference Bucks – Celtics, ki si jo je po podatkih ameriških kolegov ogledalo nekaj čez 6 milijonov ljudi, najmanj zanimanja pa je požela ekipa slovenskega reprezentanta Vlatka Čančarja, Denver Nuggets, ki se je udarila s Phoenixom. To tekmo si je po zbranih podatkih pogledalo 2.49 milijona navdušencev.

V ZDA torej očitno košarka, kljub vse večji priljubljenosti, še zmeraj caplja za ameriškim nogometom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!