Večer v ligi Evropa oplemenitil gol Slovenca (VIDEO)

Evropa 26. Sep 202418:20 > 19:38 0 komentarjev

S prvim svežnjem tekem se je včeraj začela liga Evropa 2024/2025, danes se je pestro dogajanje nadaljevalo. Na tekmi med Fenerbahčejem, ki ga s klopi vodi Portugalec Jose Mourinho, in belgijskim podprvakom Union Saint-Gilloisem so se tesne zmage razveselili Turki (2:1). V večernem terminu se je med strelce na tekmi FCSB – RFS Riga vpisal kapetan latvijske ekipe Žiga Lipušček, na najbolj težko pričakovanem duelu večera pa sta Roma in Atletic Bilbao remizirala (1:1).

Igralci Rome so imeli prednost v rokah več kot 50 minut, potem ko je v prvem polčasu z glavo zadel Artem Dovbik (32. minuta).

Kot se je kasneje izkazalo, to ni bilo dovolj za popoln izkupiček, so pa tudi gostje zadeli po dobrem skoku v kazenskem prostoru. Iz prekinitve je bil v kazenskem prostoru za vztrajnost nagrajen Aitor Paredes (85. minuta).

Kaos v Londonu

V večernih tekmah današnjega dogajanja v ligi Evropa v prvi vrsti velja omeniti, da se je srečanje med Tottenhamom in Qarabagom začelo z več kot polurno zamudo.

Prometni zamaški v Londonu z okolico so namreč poskrbeli, da so igralci azerbajdžanskega predstavnika zaradi kaosa na cestah prepozno prispeli na Tottenham Stadium. Srečanje so domači odprli katastrofalno, saj je bil zavoljo zadrževanja kot zadnji igralec izključen branilec Radu Dragušin.

Vseeno so Spurs le nekaj minut kasneje povedli z zadetkom Valižana Brennana Johnsona, listo strelcev pa je na začetku drugega polčasa oplemenitil Pape Sarr. Ko je v 68. minuti zadel še Dominic Solanke, je bil zmagovalec odločen.

Ajax je doma na razprodani Johan Cruyff Areni deklasiral Bešiktaš (4:0). Dvakrat je v polno meril belgijski najstnik Mika Godts.

Slovenci smo lahko vsekakor ponosni na novice iz Bukarešte, kjer se je latvijski RFS boril za točke proti romunskemu FCSB-ju. Dvoboj je v prvi postavi začel kapetan moštva Žiga Lipušček, ki je v 23. minuti zadel za 1:1. Žal se njegovi ekipi na koncu ni izšlo za vsaj točko, saj je romunski predstavnik tekmo dobil s 4:1.

Mourinho se je tresel za zmago

Četrtkovo dogajanje na evropskih nogometnih zelenicah se je malo pred sedmo zvečer začelo v Carigradu, kjer je Fenerbahče gostil belgijski Union Saint-Gilloise in zmagal z 2:1.

Po uvodnem naletu belgijskih podprvakov, so se zbudili tudi varovanci Joseja Mourinha. Fenerbahče je v 26. minuti po kotu vendarle povedel, v polno je meril Caglar Soyuncu.

V drugem delu so morali gostje od 74. minute igrati le z desetimi in si proti koncu srečanja zabili avtogol. Zabil si ga je angleški branilec Christian Burgess.

V sodnikovem dodatku je belgijski predstavnik vendarle zadel prek hrvaškega nogometaša Franja Ivanovića. Ta je le dve minuti pred tem zastreljal enajstmetrovko, ki mu jo je mojstrsko ubranil rojak Dominik Livaković.

Prvi termin je ponudil tudi duel na Švedskem – Malmö je gostil škotski Rangers in se opekel. Evropsko jesen so gostje začeli atomsko in zadeli že v prvi minuti, natančen je bil Albanec Nedim Bajrami. V drugem polčasu je vodstvo škotskega predstavnika na severu okrepil Ross McCausland ter postavil končni izid srečanja.

Pester je tudi večer, saj vam Sportklub ponuja ogled naslednjih tekem: Roma – Athletic Bilbao (SK1), Tottenham – Qarabag (SK2) in  Ajax – Besiktas (SK4).

Včerajšnje dogajanje zaznamovali Norvežani

Na Norveškem je Nino Žugelj proti favoriziranemu Portu včeraj začel na klopi, tam pa tudi obsedel. Portugalci so hitro povedli, v osmi minuti je bil uspešen Samuel Omorodion, ki je poleti prišel iz madridskega Atletica za 15 milijonov evrov.

Klub iz mesta, ki leži precej severno na Norveškem, je izenačil v 15. minuti, uspešen je bil danski napadalec Kasper Hoegh, Jens Petter Hauge pa je Norvežanom v 40. minuti priigral vodstvo.

Toda v 51. minuti so gostitelji ostali z igralcem manj, saj je bil po drugem rumenem kartonu izključen Isak Maatta. A to ni zmedlo norveške zasedbe, ki je v 62. minuti z novim Haugejevim zadetkom povišala na 3:1. Deniz Gul je v 90. minuti Portugalcem še vzbudil nekaj upov, vendar je norveška ekipa zdržala.

Tekma med AZ Alkmaarjem in Elfsborgom se je prav tako končala s 3:2, pri čemer je Ruben van Bommel dosegel dva zadetka za zmagovalce, poraženci pa so od 86. minute igrali z igralcem manj.

Za presenečenje je poskrbel nizozemski Twente, ki je na Old Traffordu igral 1:1 z Manchester Unitedom. Slednji je sicer povedel z golom Christiana Eriksena v 35. minuti, a je Danec v 68. minuti naredil napako, ki jo je za izenačenje unovčil Sam Lammers.

Dinamo Kijev je z 0:3 izgubil proti Laziu, pri katerem je Boulaye Dia dosegel dva gola, Galatasaray je s 3:1 odpravil Paok, Ludogorec pa je z 0:2 izgubil proti Slavii iz Prage. Nice in Real Sociedad ter Midtjylland in Hoffenheim so se razšli z 1:1, slednji se je izvlekel v 89. minuti z golom Maxa Moerstedta. Anderlecht je premagal Ferencvaros z 2:1.

Liga Evropa, ligaški del (1. krog):

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!