Alvir: Čas je za našo zmago na večnem derbiju

Nogomet 12. Feb. 202210:00
Delite:
Veselje Marka Alvirja po golu za vodstvo Maribora.

Pred nedeljskim večnim derbijem je utrip mariborske slačilnice predstavil vezist Marko Alvir, ki je prepričan, da bo Maribor v 21. krogu Prve lige Telemach prekinil črni niz proti večnemu rivalu.

“Štart v sezono je pomemben za vse. Radi bi zgradili momentum in bili samozavestni. Imamo odlično ekipo, v to sem prepričan,” je na novinarski konferenci povedal Alvir, ki je v zasedbi Radovana Karanovića zaskrbljen za kreativnost na sredini igrišča.

Alvir je potrdil, da ekipa pod taktirko Karanovića uživa in da je prepričan v uspeh 15-kratni državnih prvakov v spomladanskem delu. “Kot ekipa smo se dvignili, bolje se razumemo s trenerjem. Bolje stojimo v fazi obrambe. Ne prejemamo veliko golov. Tudi v napadu imamo kar nekaj kvalitet, prišel je še Djordje. Vsi smo pripravljeni in smo v vrhunski formi. Čas je za našo zmago na derbiju.”

Olimpijo so med zimskim premorom okrepili številni nogometaši s Hrvaške. Alvirja to posebej ne motivira, a je potrdil, da so igralci Olimpije kvalitetni. “Če sem iskren, nisem v kontaktu z nobenim od igralcev. Poznam jih po imenu. Kar se mene tiče, to ni dodatna motivacija. Igram za Maribor in vedno skušam dati vedno vse od sebe.”

Marko Alvir je v jesenskem delu za Maribor odigral 16 ligaških tekem in dosegel dva gola. Foto: Jure Banfi

Olimpija bo zaradi tekme z Muro zagotovo bolj utrujena kot mi

Olimpija je že opravila s prvim izzivom v spomladanskem delu. Zeleno-beli so se pomerili na zaostali tekmi z Muro in z 1:0 premagali aktualne državne prvake. Znova se je izkazalo, da bo Dino Skender zagovarjal igro na rezultat. Alvir v omenjeni tekmi vidi celo prednost za Maribor: “To je bolje za nas, ker bodo zagotovo vsaj nekoliko bolj utrejeni kot mi. A vsaka tekma je svoja zgodba. Tako razmišljajo tudi oni. Nisem gledal tekme. Mislim, da se moramo osredotočiti na nas. Od nas je odvisno v katero smer bo šla tekma.”

Maribor je zadnji večni derbi dobil septembra 2019, Olimpija pa je od takrat trikrat premagala Maribor, večna tekmeca pa sta se petkrat razšla z remijem. Za Olimpijo bo nedeljska tekma velika priložnost, da se približa vrhu lestvice, Maribor pa bi lahko z dobrim začetkom sezone hitro prišel do lepe prednosti pred največjim rivalom.

Komentari

Vaš komentar