Alvir po derbiju kritičen, Korun zadovoljen s pristopom

Nogomet 3. Okt 20218:00 > 9:03
Foto: Uroš Skaza

Sobotni večni derbi ni postregel z zadetki, po dolgem času pa smo v Prvi ligi Telemach uživali v lepi navijaški kulisi. V Ljudskem vrtu se je zbralo 6.600 gledalcev, ki so jih po tekmi pohvalili vsi akterji.

“Navijači so bili danes vrhunski, ves čas so nas podpirali. Kar se tiče tekme, oboji smo imeli priložnosti. V prvih 20 minutah sva zapretila z Žugljem. Jaz sem stresel vratnico.

Ostalo je 0:0, kar je na nek način za nas dobro, saj smo imeli v prejšnjih tekmah težave z obrambo,” je po tekmi povedal mariborski kreator igre Marko Alvir, ki je bil do igre svoje ekipe v tej sezoni zelo kritičen:

“Nezadovoljen sem, ker mislim, da je ta ekipa sposobna veliko več. Igrali smo doma, imeli smo priložnosti. Od sebe zahtevam več. Tudi od svoje ekipe zahtevam več. Pohvalil bi Juga, ki nas je danes reševal.”

Marko Alvir: “Pohvalil bi Juga, ki nas je danes reševal.”

Vijoličasti so v soboto šele tretjič v tej sezoni odigrali tekmo brez prejetega gola. Vratar Ažbe Jug je bil v zadnjih mesecih pogosto tarča kritik, na večnem derbiju pa se je nekajkrat izkazal z odličnimi obrambami. Pod taktirko Radovana Karanovića Maribora na treh tekmah ni izgubil, ob tem pa dvakrat ni prejel gola. Prihodnost Karanovića na klopi Maribora je sicer nejasna.

“Meni je Radovan všeč. Ampak jaz o tem ne odločam. Atmosfera v ekipi je dobra, dobro treniramo. Drugega vam ne morem povedati,” je o trenutnemu trenerju po tekmi povedal Alvir in se dotaknil še same igre na večnem derbiju: “Mislim, da smo skozi celotno tekmo dominirali. Olimpija je do priložnosti prihajala po naših napakah. V obrambi smo bili kompaktni, tudi iz prekinitev niso bili nevarni in obramba je bila na višjem nivoju.”

Maribor je še osmič zapored doma ostal brez zmage proti Olimpiji. Črni niz se vleče od novembra 2017, Alvir, ki je v štajersko prestolnico prišel pred to sezono, pa si tega ne zna razložiti. “Ne vem, zakaj ne moremo zmagati. Danes smo šli na vse tri točke, dali smo vse od sebe, ampak to je nogomet. Žoga ni šla v gol. Še enkrat pa ponavljam, od ekipe pričakujem veliko več, kot kažemo zdaj.”

Foto: Uroš Skaza

Korun: Ljudski vrt nam odgovarja

Če so bili Mariborčani z remijem razočarani, pa je ta izid Ljubljančane zadovoljil. Podobno kot trener je bil tudi Uroš Korun po tekmi zadovoljen z izidom. “Zaslužen remi. Ostaja nekaj grenkega priokusa, ker smo na koncu imeli priložnost. Igrali smo brez dveh naših najnevarnejših napadalcev. Mislim, da smo vsi dali vse od sebe in pustili srce na igrišču.”

Olimpija je večni derbi odigrala s kar nekaj neizkušenimi posamezniki, ki tudi sicer pod taktirko Sava Miloševića dobivajo veliko priložnosti. Predvsem na večnem derbiju, ki šteje nekaj več, mlajši in neizkušeni igralci potrebujejo dodatno usmeritev. “To so prve tekme za te mlade fante. Vsi jim poskušamo pomagati tako na treningih kot na tekmah. Mislim, da so se vsi trije izkazali in da smo lahko zadovoljni z njihovo igro.”

Foto: Uroš Skaza

Ljubljančani se v Ljudskem vrtu odlično počutijo. To so potrdili tudi tokrat, ko so uspešno odbili vse napade, v zaključku tekme pa bi lahko Lamine Tall iz neposredne bližine poskrbel za veliko slavje Green Dragonsov, ki so na severni tribuni Ljudskega vrta proslavili 33. rojstni dan.

Uroš Korun: “Igrali smo brez dveh naših najnevarnejših napadalcev.”

“Nekako nam ta teren odgovarja. Dobra kulisa, obojni navijači poskrbijo za super vzdušje. Pred takšno publiko je užitek igrati, morda zato damo nekaj več od sebe. Upam, da ostane tako tudi v prihodnje.”

Pred poskusom Talla bi lahko tudi Maribor prišel do zadetka za zmago, a je poskus Vida Kodermana pred črto po slabi reakciji v napadu zaustavil njegov soigralec Rok Sirk, ki je rešil Korunovo Olimpijo. “Nisem vedel, da je Rok Sirk ubranil tisti strel, se mu bom enkrat v prihodnje zahvalil za to reakcijo,” je po tekmi v šali dodal Korun.

12. krog Prve lige Telemach se nadaljuje z dvema nedeljskima tekmama. Ob 15. uri Bravo gosti Muro, ob 17. uri pa se bosta pomerila Koper in Celje. Oba obračuna lahko pospremite samo na Sportklubu.