Angleži bi imeli finale Lige prvakov raje doma

Liga prvakov 6. Maj 202119:22 > 19:32 0 komentarjev
Villa Park Stadium
Villa Park Stadium, Birmingham (Foto: Guliverimage)

Ali bo finale Lige prvakov, v katerem se bosta konec maja pomerila dva angleška velikana Manchester City in Chelsea, iz Carigrada preseljen v Anglijo? To rešitev namreč Evropski nogometni zvezi ponuja premierligaš Aston Villa.

Turčija se trenutno spopada z velikim vsakodnevnim prirastom števila pozitivnih na koronavirus in je prejšnji teden posledično pričela z zapiranjem države. Finale Lige prvakov je na sporedu 29. maja in ga bo predvidoma gostil carigrajski olimpijski stadion Ataturk, dom Galatasaraya.

V Turčijo naj bi na tekmo potovalo približno 8.000 angleških navijačev. Ker je v Carigradu v zadnjih dneh pandemija v polnem razmahu, se UEFA spopada s političnim pritiskom, da tekmo prestavi na drugo lokacijo. Vlada Združenega kraljestva naj bi v naslednjih dneh tudi na novo objavila v katere države bo mogoče potovati po 17. maju.

Olimpijski stadion Ataturk
Olimpijski stadion Ataturk (Foto: REUTERS/Murad Sezer)

Na krovni evropski nogometni zvezi sicer vztrajajo, da bo tekma odigrana na stadionu Ataturk. O spremembi bi razmislili le, če bi posredovala turška vlada in bi se denimo odločila, da je gostiteljstvo finala glede na razmere preveč nepraktično in nevarno, poroča Sky Sports.

Rešitev zdaj ponuja Aston Villa, trenutno desetouvrščena ekipa Premier lige. Moštvo iz Birminghama je kontaktiralo tako angleško zvezo (FA), kot Uefo in jim ponudilo svoj stadion – Villa Park.

Možnosti za spremembo so sicer minimalne, v igri je preprosto preveč denarja. Načrte bi morali spremeniti pri obeh udeležencih finala, celotno osebje Uefe in številni uradniki, televizijska ekipa, ki bo skrbela za prenos, prav tako bi sprememba vplivala na vse pokrovitelje in partnerje finala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!