Angleži razvezali mošnjičke: bolj razsipni le še leta 2018

Nogomet 1. Feb 20228:25 > 8:251 komentar
nogometna žoga
Fotografija je simbolična. (Foto: Guliver Image)

Zimskega prestopnega roka je konec, v njem pa so znova najbolj zavzeto trgovali angleški nogometni klubi. V januarju so za okrepitve namenili kar 353 milijona evrov.

Vse kaže, da negotovosti okoli financ zaradi pandemije koronavirusa pri angleških nogometnih klubih ni več. Če so ti pred letom dni za okrepitve namenili le slabih 84 milijonov evrov, so tokrat pošteno razvezali svoje mošnjičke.

V zadnjem mesecu dni so namreč opravili za 353 milijonov evrov nakupov, kar je drugi najvišji znesek v zgodovini januarksega prestopnega roka. Bolj razsipni so bili le še leta 2018, ko so za okrepitve namenili 514,5 milijona evrov.

Zanimivo, več kot polovico celotnega zneska v tem prestopnem roku je za nove nogometaše odštelo pet najslabše uvrščenih klubov v prvenstvu. Kot ugotavljajo pri BBC, so Everton, Norwich, Newcastle, Watford in Burnley zapravili kar 180 milijonov evrov oziroma 175 milijonov evrov več kot peterica najslabših v minuli sezoni.

“Tokratni prestopni rok kaže, da pritisk koronavirusa na Premier ligo popušča. Znova se zapravlja tako kot v časih pred pandemijo. Še več, gre za drugi najbolj zapravljiv januarski rok v zgodovini. Premier liga v finančnem smislu ostaja največja domača liga na svetu,” je za BBC dejal Dan Jones iz revizijske hiše Deloitte.

In kako so trgovali klubi iz Španije, Italije, Nemčije in Francije? Na nogometni tržici so tokrat vsi skupaj zapravili 380 milijonov evrov oziroma le 4,4 milijona evrov več kot klubi iz angleške prve in druge lige skupaj.

Komentari

Vaš komentar