Pregrešno draga okrepitev Uniteda se vrača na treninge

Antony
Foto: Profimedia

Angleški nogometni Manchester United je po krajšem suspenzu, posledici domnevnega nasilja nad svojim dekletom, na treninge ekipe vrnil Brazilca Antonyja, ki bo tako med kandidati za nastop na naslednjih tekmah. Brazilski napadalec je manjkal na štirih klubskih tekmah.

Antony prav tako ni dobil poziva za septembrske dvoboje brazilske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

“Po junijskih obtožbah je sodeloval tako z brazilsko kot britansko policijo. Preiskava se sicer nadaljuje, a odločili smo se, da ni razlogov, da ga ne bi bilo v ekipi. Obsojamo pa vsako nasilje,” so pri Unitedu zapisali v sporočilu za javnost.

Kot poroča Sky Sports, Antonyja nekdanje dekle obtožuje, da jo je večkrat pretepel. Nasilja sta ga obtožili še dve dekleti, a je ena že odstopila od primera.

Brez Brazilca je Manchester United dve tekmi izgubil, dve pa dobil, trenutno pa je na lestvici na devetem mestu, po šestih tekmah je zbral devet točk.

Nekdanji član Ajaxa se je na Old Trafford preselil lansko poletje. Rdeči vragi so zanj odšteli neverjetnih 95 milijonov evrov. Pričakovanj trenerja in navijačev do zdaj ni upravičil, saj je na 48 tekmah dosegel le osem zadetkov.