Argentinski zvezdnik bo v Rimu združil moči z Mourinhom

Nogomet 18. Jul 20229:40 > 9:47 0 komentarjev
Kmalu v dresu Rome. Foto: Guliverimage

Več italijanskih medijev, vključno s Sky Sports Italia, poroča, da bo argentinski nogometaš Paulo Dybala prestopil k Romi. Za usluge 28-letnika sta se močno zanimala tudi Inter in Napoli, a naj bi ponudba iz večnega mesta pretehtala predvsem zaradi trenerja sinov volkulje Joseja Mourinha.

Že vse odkar je ob koncu minule sezone postalo jasno, da bo Paulo Dybala v tem poletju brez odškodnine zapustil Juventus, v nogometnem svetu krožijo govorice, kam bo Argentinca odpeljala nadaljnja pot.

Očitno je 28-letnik našel naslednjo destinacijo. Po poročanju številnih italijanskih medijev in tudi vedno dobro obveščenega nogometnega novinarja Fabrizia Romana naj bi bil to Rim. Dybala se namreč seli k Romi, na stadionu Olimpico pa bo treniral pod vodstvom Joseja Mourinha.

Prav portugalski strateg naj bi bil skupaj z legendo Rome Francescom Tottijem glavni razlog, da se je Argentinec odločil za selitev v italijansko prestolnico. Mourinho naj bi igralca poklical po telefonu in mu pojasnil, v kakšni vlogi ga vidi v svojem moštvu pri ambicioznem projetku. Zaradi poteka pogodbe z Juventusom se Dybala torej v osrčje Italije seli kot prosti igralec, podpisal pa naj bi triletno pogodbo. Ta naj bi mu letno navrgla šest milijonov evrov.

Čeprav sta se kot možni novi moštvi za Dybalo, ki je nogometno kariero na Apeninskem polotoku začel pri Palermu, resno omenjala še Inter in Napoli, pa se je napadalec iz Cordobe naposled odločil za Romo. Uradna potrditev naj bi kluba prišla v naslednjih dneh.