Armenski “vojak” zavrnil drugo ligo, je res v igri Maribor?

Nogomet 29. Jun 202213:00 > 13:30 1 komentar
Foto: Guliverimages

Bo v Mariboru odjeknila "prestopna bomba"? Španski mediji poročajo o tem, da so vijolice navezale stik s kapetanom armenske reprezentance Varazdatom Haroyanom. Slednji je v lanski sezoni med špansko elito nosil dres Cadiza, v prihajajoči pa išče nov izziv. Izziv v vrstah prvakov.

Varazdat Haroyan je v Armeniji ikona. Ne samo zaradi dejstva, da je v svoji karieri 69-krat oblekel dres z državnim grbom in dosegel tri zadetke, ampak predvsem zato, ker je oktobra 2020 po medijih širom sveta zaokrožila novica, da je odpovedal svoj odhod v vrste grške Larisse in se priključil armenski vojski, ki se je s sosednjim Azerbajdžanom spopadala v konfliktu na območju Gorskega Karabaga.

Čeprav je kasneje njegov agent zgodbo demantiral in pojasnil, da je bila izmišljotina vodstva grškega kluba, ker armenskega reprezentanta niso uspeli privabili v svoje vrste, je bila legenda rojena. V tistem času je bil branilec zgolj na reprezentančnem zboru. Haroyan se je v naslednjih letih prek Rusije ter kazahstanske Astane prebil do dresa španskega Cadiza in zanj v zadnji sezoni španske La Lige odigral 17 tekem ter dosegel tudi en zadetek, v 7. krogu je v polno meril ob porazu svoje ekipe proti Rayu Vallecanu.

Foto: Guliverimages

Zavrnil Malago, a tudi v Maribor ga ne bo

Še pred dnevi so španski mediji poročali o tem, da se bo Haroyan po koncu sezone iz Cadiza preselil v Malago ter s tem prvoligaško druščino zamenjal za drugo špansko ligo. A lokalni mediji v andaluzijskem mestu razkrivajo, da je Armenec zavrnil selitev v vrste ekipe, ki je lani komajda obstala v Segundi. Išče namreč “izziv na najvišjem nivoju”.

Diario de Cadiz tako ponuja informacijo o tem, da si želi 29-letni branilec kariero nadaljevati v vrstah prvakov. In kot prvake navajajo dve možnosti – Slovan iz Bratislave in NK Maribor. A ob našem poizvedovanju pri mariborskih virih smo dobili le začudena vprašanja o tem, od kod so prišle te informacije. Mariborčani trdijo, da vijolice s Haroyanom stika niso vzpostavile.

Zdi se, da bi bil nogometaš tega ranga za Maribor trenutno tudi predraga rešitev na mestu osrednjega branilca, kjer so mesta v ekipi tako ali tako zapolnjena z Nemanjo Mitrovićem, Maxom Watsonom, Luko Uskokovićem in novincem Svenom Šoštaričem Karićem.