Arteta: L’pool je imel težave, a je kvalitetna ekipa

Nogomet 2. Apr 20219:47 > 12:04 0 komentarjev
Mikel Arteta
Catherine Ivill/Getty Images

Menedžer Arsenala Mikel Arteta poudarja, da njegovo ekipo v 30. krogu Premier lige, ko se bodo pomerili proti Liverpoolu, čaka vse prej kot enostavna naloga.

#related-news_0

Arsenal je trenutno deveti na lestvici Premier lige z 42. točkami. V 30. krogu bo doma pričakal aktualnega prvaka Liverpool. “Med sezono analiziramo tisto, kar smo naredili in na osoni tega določamo, kaj bomo storili v prihodnje. Moramo delati na osredotočenosti, da smo skoncentirani skozi celo tekmo. Ne smejo se nam zgoditi situacije, kot pri drugem golu West Hama,” je dejal Mikel Arteta.

“Čaka nas Liverpool, zelo kvalitetna ekipa, ki bo kaznovala vsako našo napako. Tudi če ne bomo naredili napake, oni lahko naredijo akcijo in dosežejo gol,” je dodal mendžer topničarjev.

Liverpool v letošnji sezoni ne igra v skladu s pričakovanji. Trenutno je sedmi na razpredelnici s 46 točkami na svojem računu. “Gledamo sebe. Kar je Liverpool naredil v zadnjih letih, je neverjetno. Rivalstvo med njimi in Cityjem je obe ekipi naredilo boljše. Nekaj takega še nismo videli v Premier ligi. Tudi mi želimo doseči ta nivo. V letošnji sezoni so imeli veliko težav s poškodbami, vendar je neverjetno, kar so naredili,” je ocenil Arteta: “Kaj je šlo po zlu? Ne vem. Če govorimo o temu, kar analizirajo trenerji, potem so druga najboljša ekipa. Toda to je nogomet, žoga mora končati v mreži.”

Na vprašanje, ali v tem trenutku večjo pozornost posvečjo četrtfinalu Evropske lige proti praški Slaviji, je Arteta odgovoril: “Za mene je prioriteta Liverpool. Vemo, da moramo doseči dobre rezultate na zadnjih devetih tekmah, če želimo popraviti položaj na lestvici in biti v Evropi tudi naslednje leto.”

Obračun med Arsenalom in Liverpoolom v soboto od 21:00 naprej spremljajte v živo na SK 1.