Barcelona v težavah zaradi rasističnih opazk svojih igralcev

La liga 7. Jul 202121:27 > 21:29
Antoine Griezmann, Ousman Dembele
Foto: Joan Monfort/AP

Nogometni klub Barcelona se je opravičil japonskim in azijskim navijačem zaradi rasističnih opazk ob pogovoru francoskih nogometašev kluba Ousmaneja Dembeleja in Antoina Griezmanna

Opravičilo so pri Barceloni spisali, potem ko je na splet zašel dve leti star posnetek, kako se nogometaša norčujeta iz uslužbencev v enem od japonskih hotelov.

“Pri nogometnem klubu Barcelona globoko obžalujemo nezadovoljstvo, ki ga je pomanjkanje spoštovanja v odnosu do več zaposlenih v hotelu med japonskimi in azijskimi navijači ter med našimi partnerji in deležniki sprožilo obnašanje obeh nogometašev našega kluba”.

“Takšen odnos nikakor ni v skladu z vrednotami, ki jih zastopa in zagovarja klub,” so še zapisali in dodali: “Barcelona se želi javno opravičiti vsem navijačem in partnerjem kluba, ki se zaradi dogodka pred dvema letoma počutijo užaljeno in osramočeno.”

Glavni sponzor zahteva pojasnilo

Klub je že izrazil namero po izboljšanju izobraževanja nogometašev o rasi, diskriminaciji in različnosti. Dodali so še, da v klubu ni prostora za diskriminacijo in da sta vpletena igralca prav tako izrazila globoko obžalovanje nad dogodki. Obenem bi lahko bila nogometaša kaznovana tudi po veljavnem statutu kluba.

Glavni sponzor katalonskega velikana, japonsko trgovsko podjetje in spletni prodajalec Rakuten, je klub prosil, naj pojasni dogodek, medtem ko je drugo japonsko podjetje, proizvajalec video iger Konami, Griezmanna odstranil z mesta ambasadorja blagovne znamke.

“Glede na nedavne dogodke smo se odločili, da pogodbo prekinemo,” so dejali iz podjetja Konami, ki je med drugim proizvajalec nogometne računalniške igre Pro Evolution Soccer.

Komentari

Vaš komentar