Bayern jezen na sodnike, Ancelotti odgovarja

Evropa 9. Maj 20247:41 1 komentar
Matthijs De Ligt
Foto: Profimedia

Pri Bayernu so po nesrečnem izpadu iz lige prvakov s prstom kazali na sodnike, ki so pravico delili na Santiagu Bernabeu. Zmotila jih je situacija v 13. minuti sodnikovega dodatka, ko so sodniki prehitro prekinili akcijo.

Real je po velikem preobratu in zadetkoma Joseluja v 88. in 91. minuti premagal Bayern z 2:1 in se vnovič uvrstil v veliki finale lige prvakov, razočarani Bavarci pa so po tekmi iskali razloge, da so ostali praznih rok.

Najbrž upravičeno. Igrala se je 13. minuta sodniškega dodatka, ko je Noussair Mazraoui z dolgo podajo v kazenski prostor Reala našel Matthijsa de Ligta, ki je streljal s prve in zadel za izenačenje 2:2.

Na nesrečno navijačev nemškega velikana zadetek ni obveljal, saj je glavni sodnik Szymon Marciniak še pred strelom po dvigu zastavice stranskega sodnika oznanil prepovedan položaj.

Stranski sodnik je prehitro dvignil zastavico:

Glede na to, da se po tako mejnih situacij ne prekinja in pusti akcijo do konca, so sodniki naredili v tem pogledu veliko napako, težko pa je reči, kaj bi v nadaljevanju s z vlečenjem črt ugotovil VAR. Ostalo je pri sodniški odločitvi, zadetka za izenačenje ni bilo, Real pa se je razveselil napredovanje v finale.

Nizozemski branilec se ni držal nazaj

“Ne želim reči, da Realu vedno hrbet ščitijo sodniki, a ta današnja odločitev je naredila razliko,” je po tekmi dejal nizozemski branilec De Ligt. “Mislim, da vsi poznamo pravila. Če položaj napadalca v napadu ni jasen, se ne sme prekiniti akcije. To je pravilo. Sramota. Tudi gol Joseluja je bil na robu prepovedanega položaja in jim je bilo dovoljeno nadaljevati igro, zakaj nam ne?” se je spraševal branilec Bayerna in dodal, da mu je stranski sodnik po tekmi priznal, da je naredil napako.

Pritoževanje nad sojenjem je hitro prišlo na ušesa tudi trenerju Reala Carlu Ancelottiju, ki je imel pripravljen odgovor. “Bayern se pritožuje nad piskanjem prepovedanega položaja? Prav, a tudi mi se lahko. Poglejte razveljavljen zadetek Nacha, Kimmich je simuliral prekršek,” je Bavarcem požugal prekaljeni trenerski maček.

Real Madrid bo 1. junija na Wembleyju v Londonu lovil že 15. naslov v ligi prvakov. V finalu mu bo skušala to preprečiti Borussia Dortmund, ki je v polfinalu izločila PSG.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje