Bilić: Razočaran sem, a odhajam z dvignjeno glavo

Nogomet 17. Dec 202021:02
Slaven Bilić
V lanski sezoni se je v Premier ligi prvi poslovil Slaven Bilić. Foto: Rui Vieira - Pool/Getty Images

Hrvaški strokovnjak Slaven Bilić se je oglasil prvič po prekinitvi pogodbe pri West Bromu, od katerega se je poslovil z remijem proti Manchester Cityju.

Bilić je West Brom vodil 18 mesecev, iz kluba pa so v sredo sporočili, da se poslavljajo od hrvaškega trenerja.

Zelo sem razočaran, ker sem se moral posloviti od West Broma. Počaščen sem, ker sem lahko vodil ta edinstven nogometni klub, to sem delal predano in zavzeto. Rad bi se zahvali vsem igralcem in trenerski ekipi. Sem zelo ponosen, ker smo se uspeli vrniti v Premier ligo v naši prvi skupni sezoni. Škoda je, ker v teh trenutkih z nami ni bilo navijačev. Navkljub težki situaciji v tem letu, so bili navijači vedno z nami. Meni in moji ekipi je bilo v čast delovati v klubu, ki ima tako posebne navijače. Žal mi je, ker ni vse potekalo po željah. Navkljub temu odhajam z dvignjeno glavo in z lepimi spomini. Žal mi je tudi, ker se od vas ne morem posloviti na pravi način. Klubu v prihodnje želim sam najbolje,” je v pismu za Daily Mail napisal Bilić.

WBA je medtem že potrdil prihod Sama Allardyca, ki je s klubom podpisal leto in pol dolgo pogodbo.

Bilić je West Brom vodil na 65 tekmah in ekipo popeljal do 26 zmag, 22 remijev, poražen pa je bil 17-krat. Njegova zadnja tekma na klopi West Broma je bila zanj jubilejna 100. tekma v angleški Premier ligi.

Premier ligo boste lahko tudi v sezoni 2021/22 spremljali samo na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar