Bizaren svetovni rekord sredinega junaka Liverpoola

Nogomet 25. Dec 20218:13 > 8:19 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Jon Super via Guliverimage

Takumi Minamino je med tednom v 95. minuti četrtfinalne tekme angleškega ligaškega pokala izenačil na 3:3 na tekmi Liverpoola proti Leicestru. Kljub kasnejši zgrešeni enajstmetrovki je bil junak rdečih. Nogomet pa ni edina zadeva, ki mu "gre od rok".

26-letni Japonec je namreč leta 2014 podrl prav poseben Guinnessov rekord. V minuti je podal največ “petk” (high fives). Takrat mu je namreč uspelo z dlanmi udariti s kar 187-imi osebami v 60 sekundah.

“Res je, držal sem ta rekord. To je lep spomin, še vedno govorimo o njem. Mogoče bom kdaj na takšen način proslavil zadetek za Liverpool,” se dogodka spominja Japonec.

Minamino o dogodkih iz leta 2014 dodaja: “Zgodilo se je, ko sem še igral za Cerezo Osako. Dogodek je organiziral klub za prebivalce mesta. Približno 200 ljudi se je postavilo v vrsto v nakupovalnem centru. Ker sem bil najmlajši v ekipi, so izbrali mene.”

Japonec rekorda ne drži več. Ta se sedaj giba že okoli številke 300. Podrl ga je Američan Kaiser Permanent v San Diegu aprila leta 2016. Takrat je zbral kar 290 “petk”.

Takumi Minamino se je Liverpoolu pridružil leta 2020, ko je prišel iz Salzburga. V Premier ligi je zbral 25 nastopov in dosegel dva zadetka. V drugi polovici lanske sezone je kot posojen nogometaš igral za Southampton.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!