Najstnik junak Uniteda, rešil ga je v 97. minuti

Kobbie Mainoo
Kobbie Mainoo Foto: AP Photo/Rui Vieira

Nogometaši Manchester Uniteda so v 22. krogu angleške lige v gosteh premagali Wolverhampton s 4:3 in se pomaknili na sedmo mesto prvenstvene lestvice s 35 točkami. Zaostanek za vodilnim Liverpoolom tako še naprej znaša 16 točk.

Rdeči vragi so v prvem polčasu prevladovali na Molineuxu, zabili pa dvakrat. V peti minuti je bil z roba kazenskega prostora natančen povratnik v ekipo Marcus Rashford. Ta je nedeljsko tekmo pokala FA izpustil zaradi disciplinskih razlogov oziroma ponočevanja sredi prejšnjega tedna.

Drugi zadetek je za moštvo iz Manchestra iz neposredne bližine dosegel Rasmus Hoejlund v 22. minuti. V druge delu je imel United še nekaj priložnosti, da bi povišal vodstvo, a jih po vrsti zapravljal. Kazen je sledila v 68. minuti, ko je enajstmetrovko uspešno izvedel Pablo Sarabia.

Le sedem minut kasneje je vodstvo gostov s precej sreče povišal Scott McTominay, vseeno pa drame še ni bilo konec. Najprej je v 85. minuti po zmedi v kazenskem prostoru po udarcu s kota zadel Max Kilman, izenačil pa je Pedro Neto v peti minuti sodnikovega dodatka in domače navijače spravil v ekstazo. Veselje vseeno ni trajalo dolgo, saj je le dve minuti kasneje, sodnikov podaljšek je bil dolg kar devet minut, je po sijajni samostojni akciji zadel 18-letni Kobbie Mainoo in postavil končni izid 4:3.

Angleško prvenstvo, 22. krog:

Danes, 30. januar:
Nottingham – Arsenal 1:2 (0:0)
Fulham – Everton 0:0
Luton – Brighton 4:0 (3:0)
Crystal Palace – Sheffield 3:2 (2:2)
Aston Villa – Newcastle 1:3 (0:2)

Sreda, 31. januar:
Manchester City – Burnley 3:1 (2:0)
Tottenham – Brentford 3:2 (0:1)
Liverpool – Chelsea 4:1 (2:0)

Četrtek, 1. februar:
West Ham – Bournemouth 1:1 (0:1)
Wolverhampton – Manchester United 3:4 (0:2)

Najboljši strelci:

14 – Haaland (Manchester City), Salah (Liverpool)
13 – Solanke (Bournemouth)
12  – Heung-Min (Tottenham)
11 – Bowen (West Ham)