Bo Mourinho prejel ponudbo, ki je ne bo mogel zavrniti?

Jose Mourinho je bogataš med trenerji, trenutno pa vodi nogometaše Rome. Foto: REUTERS/Neil Hall

Jose Mourinho bi si lahko že kmalu našel novo službo. A slavni portugalski nogometni trener svoje kariere naj ne bi nadaljeval pri Barceloni ali celo v Savdski Arabiji, temveč obstaja velika možnost, da bo ostal v Italiji.

Italijanski mediji danes pišejo, da se bo Jose Mourinho še ta teden sestal s predsednikom Napolija Aureliom De Laurentisom. Edini motiv za sestanek bo morebiten prihod 60-letnika v Neapelj, kjer bi prevzel vodenje aktualnega italijanskega prvaka. Mesto trenerja pri slovitem klubu trenutno zaseda Walter Mazzari, ki pa velja le za začasno rešitev.

Mourinho, ki je pred le nekaj dnevi zaradi slabih rezultatov moral zapustiti klop Rome, naj bi sicer imel na mizi kar nekaj ponudb. Še posebej donosen dogovor mu bojda ponuja savdski prvoligaš Al-Shabab, ki ga vodi nekdanji trener Olimpije Igor Bišćan. A kot dodajajo italijanski mediji, je Portugalčeva želja ostati na Apeninskem polotoku, kjer je doslej poleg Rome vodil tudi milanski Inter.

Napoliju po lanski sanjski sezoni, ko je po kar 33 letih znova osvojil naslov državnega prvaka, letos ne gre po načrtih, saj v prvenstvu zaseda šele deveto mesto.