Bobičanec: Mura bi lahko julija poskrbela za razpad Olimpije

Nogomet 7. Feb 202312:086 komentarjev
Luka Bobičanec
Foto: Uroš Skaza

Ob vrnitvi nogometne oddaje Pod prečko smo v našem studiu gostili Žigo Kousa in Luko Bobičanca. Slednji je s svojim prestopom iz Mure v Celje dvignil kar precej medijskega in navijaškega prahu, eden najboljših nogometašev prve lige v zadnjih sezonah pa je med drugim razmišljal tudi o vrnitvi Josipa Iličića, stanju v ljubljanski Olimpiji in sprejemu, ki ga že ta konec tedna čaka s strani navijačev črno-belih.

Ko se je leta 2017 Luka Bobičanec pridruži Muri, je bil prekmurski ponos drugoligaš. Ko se je pred dnevi preselil v Celje, je Fazanerijo zapustil kot slovenski državni in pokalni prvak. 29-letnik je bil ključen člen uspehov črno-belih v minulih letih, zbral je 190 nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem zabil 62 zadetkov.

“Na začetku se je zdelo, da se zgodba ne bo končala na tako lep način, kot se je. Razšli smo se v korektnih odnosih, tako kot to mora biti v profesionalnem nogometu. Tako pač je, življenje gre naprej,” svoje slovo pokomentira zdaj že nekdanja Murina osmica.

Luka Bobičanec je Muri pomahal v slovo. FOTO: Jure Banfi.

V zadnje pol sezone je sicer pri Muri igral manj kot v preteklosti, tudi njegova vloga na igrišču ni bila takšna, kot je bil vajen iz šampionskih časov. Omenjalo se je marsikaj, tudi slabši odnosi s trenerjem in soigralci … Kakšna je resnica?

“Igral sem na drugi poziciji, zato sem dosegel manj zadetkov in asistenc. S trenerjem se nisem prepiral, razen zadnjih dveh krogov, ko nisem bil v kadru. Ni bilo grdih pogledov, vse je bilo normalno, vse je bilo profesionalno,” poudarja gost oddaje Pod prečko.

Prihaja tekma, na kateri bo potrebno ohraniti mirno glavo

Usoda je hotela, da se bo hitro znova srečal z nekdanjimi soigralci. Takoj na začetku drugega dela sezone namreč v Celje prihaja Mura, z njo pa v knežje mesto potuje tudi prava mala vojska navijačev, ki do posameznikov, ki so v zadnjem obdobju Muro zamenjali za Celje, niso prav prijateljsko nastrojeni. Kakšno tekmo pričakuje Luka Bobičanec?

“To je tekma, ki jo bo odločila glava. In pa izkušnje. Precej bo zunanjega vpliva, ampak igralci moramo biti osredotočeni na igrišče. Glava bo tu ključna,” je prepričan novinec v majici Celja.

Soigralci bodo postali tekmeci, tekmeci pa soigralci …

O kvaliteti Josipa Iličića se ni potrebno pogovarjati

Velika tema slovenske nogometne pomladi je tudi preobrazba Josipa Iličića, ki napoveduje boljše čase NK Maribor. Čeprav bodo vijolice konkurenc Celjanov v boju za Evropo, je dolgoletni slovenski reprezentant vendarle ime, ki zbuja ogromno spoštovanja tudi pri konkurentih.

“O Josipu se ne rabimo niti pogovarjati. Večkrat je že dokazal, kakšna nogometna veličina je. Tudi, če bi ostal takšen, kakršen je bil jeseni, bi bil dodana vrednost za Maribor in za ligo,” je prepričan nogometaš Celja, ki skozi debato oceni, kako realne so napovedi Mariborčanov, da se želijo v drugem delu sezone vmešati v boj za naslov prvaka: “Vprašanje, če niso to bolj izjave za javnost. Maribor je največji slovenski klub in igralci imajo razloge za takšne izjave. V zadnjih petih krogih so igrali odlično, tudi na pripravah so izgledali dobro. Maribor je Maribor, nikoli se ne ve, kako bo.”

Bobičanec o Mariboru:

To so stvari, ki ne pristojijo takšnemu klubu

Skozi nogometno debato je beseda seveda nanesla tudi na Olimpijo, ki je v prvem delu sezone deklasirala slovensko nogometno konkurenco in ima pred drugim delom kar trinajst točk naskoka pred konkurenco. A tudi Luka Bobičanec opozarja, da prvenstvo še ni odločeno.

“Kar se tiče individualne kvalitete, te jim zagotovo ne manjka. Po mojem mnenju lahko premagajo samo sami sebe. Naredili so razliko, kakšne vrsto let ni bilo v slovenskem nogometu. Za njimi je izjemna polovica sezone, ko smo se mi borili med sabo, so oni zmagovali, zmagovali in zmagovali. Ampak vemo, imajo svoje težave, ki jih iz sezone v sezono potiskajo na stan. A prišel bo trenutek, ko jim ne bodo več mogli ubežati. Takšne stvari pa ne pristojijo takšnemu klubu,” je prepričan Luka Bobičanec.

Za enega od glavnih krivcev za dobro sezono Olimpije je označil kar takrat še svojo Muro: “Trener Albert Riera je prišel ravno v pravem trenutku. Mi smo igrali poleti tekmo z njimi takoj po njihovi dolgi poti iz Luksemburga, in če bi jih takrat premagali, bi morda celotna zadeva lahko popolnoma razpadla. A tisto tekmo so uspeli dobiti in potem se je začel njihov vzpon.”

Žiga Kous in Luka Bobičanec o Olimpiji

Komentari

Vaš komentar