Bodo Celjani Mariboru speljali še eno “veliko ribo”?

Nogomet 11. Jun 202215:34 > 15:35 2 komentarja
Nino Kouter, eden od nosilcev prvaka Mure in reprezentant, je prestopil v Celje. FOTO: Jure Banfi

Nino Kouter, občasni slovenski reprezentant, je morebitna nova okrepitev celjskega nogometnega prvoligaša. Ambiciozni Celjani se z 28-letnim nekdanjim članom šampionske Mure, s katerim se spogleduje tudi Maribor, dogovarjajo o morebitnem prestopu.

Goran Šukalo, Kouterjev zastopnik, in Valerij Kolotilo, generalni direktor NK Celje, sta ta teden sestankovala glede Nina Koutra, nam je prišepnil vir blizu celjskega kluba.

Dogovarjala sta se o morebitnem prihodu 28-letnega slovenskega vezista, ki bo to poletje skorajda zagotovo zapustil vrste turškega drugoligaša Manise, v vrste katerega je iz Mure odšel lani poleti, potem ko je bil eden najboljših posameznikov prve slovenske lige v za Muro šampionski sezoni 2020/21.

Turki zahtevajo 150 tisoč evrov

Za Koutra, ki ima s Turki pogodbo do leta 2024, Manisa zahteva 150 tisoč evrov. To je vsota, ki so jo Celjani pripravljeni plačati, zato bo zanimivo spremljati, kako se bo ta zgodba v naslednjih dneh razpletla.

Nekdanji Muraš je želja tudi NK Maribor. Foto: Jure Banfi

Že nekaj časa sicer krožijo govorice, da je Kouter velika želja Maribora in njegovega športnega direktorja Marka Šulerja, a zdaj se lahko zgodi, da bo pristal pri ambicioznih Celjanih.

Že Mudrinski pred vrati Celja

Če bo res, bodo Celjani Mariboru speljali še eno “veliko ribo”, potem ko je več ali manj jasno, da se bodo okrepili z Ognjenom Mudrinskim. Najboljši strelec prejšnje sezone Prve lige Telemach je bil v Maribor posojen do konca sezone, a ga ponudba za podaljšanje bivanja v Mariboru ni prepričala, zato bo kariero najverjetneje nadaljeval v Celju. Na potrditev tega za slovenske razmere bombastičnega prestopa sicer še čakamo.

Ognjen Mudrinski, vijolični bojevnik, je pred vrati Celja. Foto: Jure Banfi

Celjani so s prihodom ruskih vlagateljev po obdobju, ko je ta status nedvomno pripadal Olimpiji in Mariboru, v slovenski ligi očitno prevzeli primat kluba, ki je s finančnega stališča nogometašem najbolj zanimiv.

Po prestopu iz Mure ga Kek ni več klical

Defenzivni vezist Kouter, ki je igral tudi za Zavrč, je v prvi slovenski ligi sicer zbral 140 nastopov in dosegel 15 golov.

Kouter je sicer tudi občasni slovenski reprezentant. V prejšnjem letu je za Slovenijo odigral pet tekem. Trikrat v ligi narodov in dvakrat na prijateljskih tekmah. Odkar je prestopil v Turčijo, ga selektor Matjaž Kek ni več klical pod svoje okrilje. Tudi to – da bi bil bolj na očeh selektorja – je zagotovo eden izmed motivov za povratek na slovenske nogometne zelenice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje