Bravo jesenski del sezone zaključil na najboljši način

Nogomet 12. Dec 202117:13
Bravo - Aluminij

Nogometaši Brava so v 20. krogu Prve lige Telemach Slovenije premagali Aluminij z 2:1 (0:0).

Nogometaši Brava so po štirih zaporednih porazih proti Domžalam, Mariboru, Kopru in Radomljam le prišli do domače zmage. Na tekmi, ki v megli ni ponudila veliko zanimivih dogodkov, so premagali Aluminij, potem je v razmaku med 65. in 68. minuto izkoristil dve od sicer redkih priložnosti. Bravo je tako v preteklosti neugodnega tekmeca, ki v Ljubljani sploh še ni izgubil, premagal še drugič v sezoni.

Maloštevilni gledalci v Stožicah, kjer so Ljubljančani še drugič zapovrstjo gostili tekmece, v prvem delu niso videli zanimivega nogometa. Domači so imeli nekoliko več žogo v nogah, a tako kot tekmeci niso hoteli preveč tvegati, posledica tega je bila, da ni bilo veliko nevarnih akcij.

Aluminij je imel priložnost s prostega strela, ko je Roku Prši veselje preprečil domači vratar Renato Josipović, še bližje zadetku pa so bili gostitelji, ko je po podaji Žana Trontlja z desne strani Martin Kramarič z glavo streljal za las mimo desne vratnice.

V drugem polčasu je bilo vendarle več zanimivosti, predvsem po zaslugi golov. Prvega za domače je po kotu in slabi reakciji gostujoče obrambe v 65. minuti dosegel Matija Kavčič, drugega pa tri minute pozneje Kramarič. Gosti so izid le znižali, ko je Andraž Krefl s strelom od daleč z leve strani presenetil Josipovića.

V prvem spomladanskem krogu bo Bravo gostoval pri Muri, Aluminij pa bo gostil Kalcer Radomlje.

Bravo – Aluminij 2:1 (0:0)

Strelci: 1:0 Kavčič (65.), 2:0 Kramarič (68.), 2:1 Krefl (89.).

Stadion Stožice, gledalcev 100, sodniki: Sagrković, Mežnar, Mijatović.

Rumeni kartoni: Nsana, Kavčič; Azemović, Đerlek, Marinšek.

KONEC TEKME!

Zadetek Aluminija:

89. minuta: GOOOL!!! Aluminij je znižal zaostanek in to na kakšen način. Z leve strani je streljal Krefl in presenetil vratarja Josipovića, ki je zaradi goste megle spregledal žogo.

83. minuta: S 16 metrov je zaostanek Aluminija želel znižati Brest, njegov poskus pa se je končal s strelom prek vrat.

Zadetek Brava za 2:0:

68. minuta: GOOOL!!! 2:0 za Bravo! Ljubljančani so v vsega treh minutah prišli še do drugega zadetka. Po natančni podaji je v kazenski prostor pritekel Kramarić in z neposredne bližine matiral Janžekovića.

Zadetek Brava za 1:0:

65. minuta: GOOOL!!! 1:0 za Bravo! Po podaji s kota je bil v šestnajstmetrskem prostoru najbolj spreten Kavčič Matija Kavčič. Obramba gostov je nanj povsem pozabila, kar je branilec izkoristil in žogo poslal v mrežo šumarjev.

62. minuta: Po podaji pred gol je pri Aluminiju z glavo streljal Kadrić, a zgrešil okvir vrat.

60. minuta: Slaba igra s prvega polčasa se je preselila v drugega, saj še naprej spremljamo predstavo brez nevarnejših priložnosti. K boljši igri ne pripomore niti gosta megla na stadionu.

45. minuta: Po spodbudnem začetku smo v Stožicah v nadaljevanju spremljali šahovsko partijo Brava in Aluminija, brez nevarnejših priložnosti in zanimivejših napadalnih akcij. Za odtenek boljši so bili Šiškarji, ki so večkrat ustrelili v okvir nasprotnikovih vrat (3:1), na njihovi strani pa je bila tudi posest žoge (53:47).

16. minuta: Nova priložnost za Šiškarje. Po ostrem predložku v kazenski prostor je z glavo streljaj Kramarić, ki pa mu s težkega položaja ni uspelo meriti v okvir vrat.

8. minuta: Po prekršku nad Kadrićem se je je priložnost s prostega strela ponudila še Aluminiju, z obrambo pa se je izkazal domači vratar Josipović.

2. minuta: Bravo je zapretil že v drugi minuti, a je poskus s prostega strela zgrešil vrata Aluminija.

Začetni postavi:

Bravo: Josipović, Jakšić, Španring, Križan, Nsana, Trdin, Kavčič, Trontelj, Kramarić, Ogrinec, Marzžin.

Aluminij: Janžekovič, Krefl, Nkama, Azemović, Bolha, Pečnik, Matjašič, Prša, Marinšek, Đerlek, Kadrić.

Komentari

Vaš komentar