Še lani so si ga želeli pri Realu, sedaj prihaja v Bravo

Nogomet 22. Jun 202216:38 > 15. Jul 2022 10:32 0 komentarjev
Ivan Šaranić (v temnem dresu) velja za izredno nadarjenega nogometaša. (Foto: Guliver Images)

Nogometnemu prvoligašu Bravu se je pridružil eden najbolj nadarjenih igralcev zagrebškega Dinama Ivan Šaranić. Devetnajstletnik je sploh prva okrepitev Ljubljančanov pred pričetkom nove sezone Prve lige Telemach.

Ljubljanskemu Bravu je uspel veliki met, saj je iz vrst zagrebškega Dinama pripeljala obetavnega Ivana Šaranića. Devetnajstletnik igra na položaju napadalnega vezista, pohvali pa se lahko tudi že z igranjem v hrvaškem prvenstvu, saj je v lanski sezoni za zagrebški klub zbral štiri nastope. Poleg tega je bil tudi član vseh mlajših reprezentanc Hrvaške od U15 pa do U19, za katere je zabil 11 golov na 35 tekmah.

Šaranić, ki bo v Bravu v prihajajoči sezoni nastopal kot posojen igralec, sicer velja za enega nadarjenejših mladih nogometašev na Hrvaškem, saj so se v preteklosti zanj zanimali tudi Juventus, Barcelona, Inter Milan in Real Madrid. Za kako veliko okrepitev gre, sicer dovolj zgovorno priča tudi dejstvo, da je Šaranić na spletni strani specializirani za nogometne prestope Transfermarkt ocenjen na 1,5 milijona evrov.

Po odhodu Grege Bajdeta, ki se je pridružil Celjanom, je Šaranić sploh prva poletna okrepitev Brava pred pričetkom nove sezone.