Brazilci ponovili vajo Francije z mundiala 1998

foto: Guliverimage

Brazilska nogometna reprezentanca je do tega trenutka vsekakor ena izmed najbolj prepričljivih ekip v boju za naslov na mundialu v Katarju. Strinja se tudi "teta" statistika.

Zmaga nad Švico z 1:0 je “seleçãu” odprla vrata v osmino finala.

Poleg tega, da je ekipa v rumeno-modri opravi – po Srbiji – nadigrala še reprezentanco Švice in se še pred zadnjim skupinskim duelom s Kamerunom prebila med najboljših 16 na svetu, so varovanci selektorja Titeja samo še dodatno potrdili vlogo prvega favorita stavnic za dvig pokala 18. decembra.

Od leta 1966, ko FIFA beleži tovrstno statistiko, je Brazilija sploh prva reprezentanca na SP v nogometu, po šampionski Franciji 1998, ki se v prvih dveh tekmah skupinskega dela sploh ni soočila s strelom nasprotnika v okvir vrat Alissona Beckerja.

To sicer ne pomeni, da se vratar Liverpoola žoge še ni dotaknil, je pa tako, da niti Srbi, niti Švicarji v okvir gola Beckerja niso usmerili strela. Vsaj ne v okvir vrat.

Brazilija bo zadnjo tekmo skupinskega dela proti Kamerunu igrala v petek, 2. decembra, ob 20. uri po srednje-evropskem času.

Komentari

Vaš komentar