Muller: Nikoli naslovi in lovorike, vedno občutek zmage

Bundesliga 9. Okt 202020:41 > 20:43
Getty Image/Pool / Pool

Nogometaš Bayerna iz Munchna Thomas Muller je poudaril, da se ekipa aktualnega nemškega in evropskega prvaka sooča s številnimi izzivi.

“Čas je, da se ponovno aktiviramo, pozabimo na uspehe iz prejšnji tednov in mesecev in odstranimo tiste, ki nas trepljajo po ramenih. Zmagovalni ritem ne pozna preteklih uspehov. Čas, ko smo morali psihološko obdelati izjemno in zgodovinsko trojno krono je bil prekratek – manj kot dva tedna,” je poudaril Muller in dodal: 

“Ko smo na začetku sezone z 8:0 premagali Schalke smo bili v sedmih nebesih. Na tekmah proti Sevilli (2:1) in Borussii iz Dortmunda (3:2) smo ohranili zmagovalno miselnost, a poraz s Hoffenheimom je pokazal na izzive s katerimi se soočamo. Vseeno pa smo na reprezentančni odmor odšli z zmago proti Herthi s 4:3.”

Čeprav je zasedba Bayerna dolgo časa prevladovala se bodo morali pri bavarskem velikanu potruditi, da bodo ostali na vrhu. 

“Meni pri nogometu v ospredju nikoli niso bili naslovi ali lovorike ampak občutek, ki prinaša zmage. Ko želite biti najboljši morate premagati lastne meje in premagati ovire. Mene je to vedno vodilo in to bo naša naloga v prihodnjih mesecih.”

Bavarci 15. oktobra v sklopu nemškega pokala gostujejo pri petoligašu Durenu, dva dni kasneje jih čaka tekma v prvenstvu proti Bielefeldu, 21. oktobra pa jih čaka 1. krog lige prvakov proti madridskemu Atleticu