Alaba je predrag za Real in Barcelono

Bundesliga 3. Nov 202019:39 > 19:40
Foto: Getty Images / Oleg Nikishin / Stringer

Real Madrid in Barcelona bi lahko bili naslednji destinaciji 29-letnega Avstrijca, a španski časnik AS poroča, da si najboljša španska kluba Alabe ne moreta privoščiti.

Madridski AS poroča, da je zelo malo verjetno, da bo David Alaba kariero nadaljeval na Pirenejskem polotoku. Mnogi sicer menijo, da bi se David Alaba odlično vkplopil tako v sistem Reala kot tudi Barcelone, a problem naj bi predstavljala njegova zahteva po visoki plači.

Bayern Avstrijcu nudi kar 11 milijonov evrov letne plače, zraven pa bi lahko univerzalni nogometaš zaslužil še 6 milijonov evrov v obliki bonusov, a tudi po ponudbo je Alaba odklonil.

Pogodba z Bayernom Avstrijcu poteče po koncu letošnje sezone.

Tudi v taboru Barce si seveda močno želijo Alabo zvabiti v svoje vrste, še posebaj zato, ker Jordi Alba ne igra več na tako visokem nivoju kot pred leti. A glede na finančno stanje katalonskega ponosa je jasno, da si izkušenega branilca ne morejo privoščiti.

V kolikor Alaba ne bo ostal na Allianz Areni, bo verjetno pristal pri PSG-ju ali pa pri kakšnem angleškem klubu. Izključevati ne gre niti Juventusa,