Bayern zamenjavo za Lewandowskega našel v Dortmundu?

Bundesliga 6. Nov 202011:36 > 11:38
Getty Images

Erling Haland v pogodbi z Borussio po letu 2021 nima zapisane odškodninske klavzule, kar bi lahko izkoristili v Munchnu. Bavarci bi Norvežana takrat lahko dobili za 75 milijonov evrov in tako pripeljali idealno zamenjavo za Roberta Lewnadowskega.

Bayern se je za Erlinga Halanda zanimal že leta 2017, vendar je bil takrat 17-letni napadalec Moldeja predrag za Bayernovo akademijo. Bavarci so leta 2018 ponovili akcijo, ko sta bila glavni skavt Marco Neppe in športni direktor Hasan Salihamidžić v kontaktu z Minom Raiolom, toda do dogovora ni prišlo.

Leta 2019 je Halandov oče, Alf-Inge, namignil, da bi bil njegov sin zadovoljen s prestopom v Bayern, a Bavarci niso bili pripravljeni odšteti 20 milijonov evrov odškodnine Salzburgu ter mu zagotoviti ustrezno minutažo ob Robertu Lewandowskemu.

Očitno so se pri nemških prvakih odločili, da bo čez dve leti pravi čas, da pripeljajo zamenjavo izjemnemu Poljaku, ki bo takrat štel 34-let. Naloga bo vse prej kot enostavna, saj evropski velikani za usluge Halanda stojijo v vrsti.