Zvezdo bo januarja okrepil branilec iz Bundeslige

Bundesliga 17. Nov 20209:27 > 9:35
Christian Hofer, Getty Images Sport

Nogometaš Bayerja iz Leverkusna Aleksandar Dragović se je dogovoril za prestop k Crveni zvezdi.

Pogajanja med vodstvom Crvene zvezde in Dragovićem so ekspresno prišla do uspešnega zaključka. Igralec, ki je rojen na Dunaju, si je s prestopom uresničil svoje otroške sanje, da nekoč zaigra na Marakani,” so zapisali pri Sporstkem žurnalu.

Omenjeni časopis še dodaja, da bo po prihodu Dragovića ekipo zapustil eden od trojice – Milunović, Degenek ali Pankov.

Dragović v Bayerju ni v prvem planu, zato je slovo od kluba iz Leverkusna logično. Ker ga pogodba na farmacevte veže do konca sezone 2020/2021, bo na začetku najverjetneje posojen, po koncu sezone pa bo lahko kot prost igralec podpisal pogodbo z Zvezdo.

Branilec bo v beograjskem velikanu na mesec zaslužil 40 tisoč evrov, kar je mnogo manj, kot zasluži trenutno.

https://www.instagram.com/p/B9cX4vgBh50/

Dragović, dolgoletni avstrijski reprezentant, je že večkrat izjavil, da ga je dedek, ki je živel v Beogradu “naučil”, da navija za Crveno zvezdo in da je z njim ob vsakem obisku Srbije odšel na tekmo rdeče-belih.

Ko sem bil star šest ali sedem let, sem vedno sanjal, da bom nekoč zaigral za Zvezdo. To je od nekdaj moja želja in upam, da mi jo bo nekoč uspelo uresničiti. Vse to samo zaradi dedka, ki je bil veliki zvezdaš. Crvena zvezda je klub, ki je v mojem srcu. Tako sem vzgojen, s tem klubom sem živel. V moji družini vsi navijajo za Zvezdo, ki je največji klub v Srbiji,” je nekoč za nemške medije povedal Dragović.

Nogometaš srbskega porekla, ki je za avstrijsko reprezentanco od leta 2009 zbral 84 nastopov, je sicer produkt dunajske Avstrije, kasneje pa je igral še za Basel in Dinamo iz Kijeva, ki ga je pred štirimi leti zapustil za 18 milijonov evrov, ko se je preselil k Bayerju.