Bayern je v košarki to, kar je v nogometu Maribor

Bundesliga 22. Nov 201718:30 > 21:25
Marc Mueller, Getty Images Sport

Predsednik Bayerna Uli Hoeness rokometa ne šteje med globalne športe, predsednik nemške rokometne zveze Frank Bohmann pa pravi, da bavarski košarkarski kolektiv v košarki pomeni približno toliko kot v nogometu Maribor.

Rokomet praktično nikjer ni pomemben, razen v Nemčiji,” je predsednik ponosa Bavarske Uli Hoeness odgovoril na vprašanje, ali bo Bayern nogometni in košarkarski ekipi dodal tudi rokometno, nato pa nekoliko omilil svojo izjavo: “Nisem se dovolj jasno izrazil. Poklical sem predsednika rokometne Bundeslige Franka Bohmanna in sem se mu opravičil, kar je on sprejel. Zelo cenim rokomet in sem daleč od tega, da bi rekel nekaj slabega o tem prelepem športu.”

Čeprav se je Hoeness opravičil za svoje vse prej kot lepe besede o rokometu, je Frank Bohmann stopil v bran “svojemu” športu in ga primerjal s košarko. “Ni dobro, da Uli Hoeness s svojimi izjavami diskreditira naše delo. Rokomet ni svetovno popularen šport, vendar je v številnih evropskih državah veliko pomembnejši in priljubljenejši od košarke,” je dejal Bohmann in šel še korak dlje ter košarkarsko sekcijo Bayerna primerjal kar z našimi nogometnimi prvaki iz Maribora: “Košarkarji Bayerna imajo toliko medijskega prostora, kolikor zadnjeuvrščena ekipa v rokometni Bundesligi. Bayern je v košarki tako pomemben, kolikor je Maribor v nogometu.” Odkrito podcenjevanje uspehov vijoličastih ali zgolj neprimerna primerjava?