Heynckes preporodil Bayern, a nima časa za pogodbo

Bundesliga 4. Dec 20173:07 > 3:22
Sebastian Widmann/Getty Images

Trener Bayerna iz Münchena Jupp Heynckes je meseca septembra prevzel trenersko mesto pri bavarskem moštvu in nasledil Carla Ancelottija, a od takrat, ne glede na dobre rezultate, njegovo nadalnje sodelavanje z aktualnim nemškim prvakov še vedno visi v zraku.

Jan Hetfleisch, Getty Images Sport

Ko je Bayern v ligi prvakov na začetku sezone grdo izgubil proti PSG-ju s 3:0 je bil odpuščen takratni italijanski trener Carlo Ancelotti, na klop nemških nogometnih rekorderjev pa je še četrtič prišel  izkušeni Jupp Heynckes.

Trenerski veteran dva meseca kasneje sodelovanje z Bayernom še vedno ni spravil na papri in pogodbo, razlog pa je več kot zanimiv – pomanjkanje časa.

“Še vedno nimamo podpisane pogodbe. Izvršni direktor Bayerna, ki je zadolžen za finance, gospod Dresen, mi stalno govori, naj se oglasim v pisarni in podpišem pogodbo. Zaenkrat še nisem imel časa,” je dejal Heynckes. 

Bayern je od prihoda Heynckesa zmagal na devetih od 11 tekem, v Bundesligi so Bavarci prevzeli vodstvo in imajo šest točk več od drugouvrščenega Leipziga. 

Nemški mediji so že poročali, da bo Heynckes v Bayernu ostal samo do konca sezone, takrat pa bodo Bavarci že imeli kandidate za trenersko mesto.Zaenkrat se najglasneje omenjajo imena Joachima Löwa, Jurgena Kloppa, Thomasa Tuchela in Juliana Nagelsmanna.