Bolt podpisal z Borussio, trening marca

Bundesliga 8. Jan 20189:31 > 9:38
Getty Images

Svetovni rekorder v teku na 100 metrov Jamajčan Usain Bolt še naprej pogleduje h karieri profesionalnega nogometaša. V ta namen se je z nemško Borussio Dortmund dogovoril za poskusni trening, tega naj bi opravil marca.

Morda ni čudno, da je do takšnega dogovora prišlo, saj si nekdanji  jamajški sprinter Usain Bolt z Borussio deli istega sponzorja, Pumo, zato bo poskus opravil v Nemčiji, čeprav si želi igrati za Manchester United, piše STA.

“V Dortmundu mi bodo povedali, kako in kaj. Če bodo rekli, da sem dovolj dober, se bom z novim izzivom resno spoprijel. Vzel si bom čas, da se prilagodim na nov šport, če bom po nekaj treningih videl, da imam možnosti, bom priložnost zagrabil z obema rokama. Do zdaj nikoli nisem imel treme, tokrat je drugače,” je dejal Bolt, ki je še enkrat priznal, da je njegova želja igranje za Manchester United, za katerega že dolgo časa navija.

“Govoril sem z legendarnim trenerjem Manchester Uniteda Alexom Fergusonom in ga prosil, da reče kakšno dobro besedo zame. Odgovori mi je, da bo videl, kaj lahko stori,” je še dodal Jamajčan.